'Batman v Superman: Dawn of Justice'-schrijver: Warner Bros. verpestte de film

'Batman v Superman: Dawn of Justice'-schrijver: Warner Bros. verpestte de film

Dat deed men volgens Chris Terrio door een half uur van de film af te halen.

Schrijver Chris Terrio spreekt voor het eerst openhartig over zijn samenwerking met filmstudio Warner Bros. en de ontvangst van de film Batman v Superman: Dawn of Justice. Volgens hem komen de gebreken in de film voort uit keuzes van de studio.

Toen Batman v Superman: Dawn of Justice in de bioscopen uitkwam, werd de film door critici afgefakkeld. De box office was ook niet zoals Warner Bros. gehoopt had, met een totale verdienste van 873 miljoen dollar. Daarna werd een Ultimate Edition uitgebracht, die positiever ontvangen werd.

Allemaal door de studio
Volgens Terrio kwamen de problemen van de film voort uit keuzes van studiobazen van de filmstudio. Die eisten dat er 30 minuten van de film afgehaald werden, waardoor deze vaker op een dag te zien kon zijn in dezelfde bioscoop.

Het materiaal dat sneuvelde maakte er een waardeloos product van. "Als je 30 minuten uit Argo haalt, zoals ze dat bij Batman v Superman hebben gedaan, is dat allerminst logisch. Critici zouden zeggen: 'wat een lui scenario', omdat de personages geen duidelijke motivatie hebben en het geen coherent geheel is. En ik zou het met ze eens zijn."

Dat viel uiteindelijk ook wel terug te zien in de kritieken op de film. Gelukkig is Warner Bros. er nu op gefocust om het DC-universum weer helemaal op de goede koers te krijgen.

NieuwsFilm

meest populair