Het geplande 'Dune'-tweeluik verfilmt het boek exact 50/50 volgens schrijver

Het geplande 'Dune'-tweeluik verfilmt het boek exact 50/50 volgens schrijver

Hij heeft een eerste scriptversie voor de sequel ook al klaarliggen...

Wereldwijd kijken fans uit naar de tweede bewerking van Frank Herbert's roman Dune, ditmaal door regisseur Denis Villeneuve. Vanwege de coronapandemie moesten we een jaartje langer wachten, maar inmiddels komt de release weer dichterbij.

Schrijver Eric Roth heeft tegenover COLLIDER onthuld dat de film op zijn minst heel bewust de eerste helft van het boek behandelt:

"Absoluut. Ik ben inmiddels begonnen met de tweede helft, maar heb de film al mogen zien en het is zowat de volledige eerste helft".

Dune 2
Het voelt een beetje onconventioneel aan om de film zo abrupt te beëindigen, zodat er wel een vervolg moet komen om de eindjes aan elkaar te knopen en dat nog niet eens groen licht heeft gekregen van de studio. Maar het lijkt een gok die goed gaat aflopen, want de ontvangst van de trailer en hype vooraf zijn voorlopig zeer positief.

Hoewel Roth in eerste instantie niet geïnteresseerd was om het vervolg ook te gaan pennen, besloot hij toch terug te keren voor de continuïteit:

"Ik heb nu alles gedaan wat ik kan, maar ben al 76 jaar oud, dus het kostte veel energie. Hopelijk wil het publiek een Dune 2 en laat het dan maar aan Denis [Villeneuve] over om er weer een geweldig versie van te maken".

Dune verschijnt aanstaande oktober zowel in de bioscoop als op HBO Max.

NieuwsFilm

meest populair