Algemeen

Het geplande 'Dune'-tweeluik verfilmt het boek exact 50/50 volgens schrijver

Hij heeft een eerste scriptversie voor de sequel ook al klaarliggen...

door Arjen Rooseboom om 13:03 in Algemeen
Wereldwijd kijken fans uit naar de tweede bewerking van Frank Herbert's roman Dune, ditmaal door regisseur Denis Villeneuve. Vanwege de coronapandemie moesten we een jaartje langer wachten, maar inmiddels komt de release weer dichterbij.

Schrijver Eric Roth heeft tegenover COLLIDER onthuld dat de film op zijn minst heel bewust de eerste helft van het boek behandelt:

"Absoluut. Ik ben inmiddels begonnen met de tweede helft, maar heb de film al mogen zien en het is zowat de volledige eerste helft".

Dune 2
Het voelt een beetje onconventioneel aan om de film zo abrupt te beëindigen, zodat er wel een vervolg moet komen om de eindjes aan elkaar te knopen en dat nog niet eens groen licht heeft gekregen van de studio. Maar het lijkt een gok die goed gaat aflopen, want de ontvangst van de trailer en hype vooraf zijn voorlopig zeer positief.

Hoewel Roth in eerste instantie niet geïnteresseerd was om het vervolg ook te gaan pennen, besloot hij toch terug te keren voor de continuïteit:

"Ik heb nu alles gedaan wat ik kan, maar ben al 76 jaar oud, dus het kostte veel energie. Hopelijk wil het publiek een Dune 2 en laat het dan maar aan Denis [Villeneuve] over om er weer een geweldig versie van te maken".

Dune verschijnt aanstaande oktober zowel in de bioscoop als op HBO Max.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

ThEnd

Avatar

Adaptation is hier wel heel letterlijk vertaald Smiley face

Gigan72

Avatar

Ik hoop de ze deel 2 kunnen maken.

RoberPaulsen

Avatar

Iets minder Google translate gebruiken jongens en meisjes.

milo007

Avatar

Roth heeft heel wat classics geschreven (Benjamin Buton, Forrest Gump...) maar goed dus dat hij aan boord blijft.

Thiver

Avatar

Ben heel benieuwd hoe dit gaat uitpakken. Op basis van eerdere verfilmingen heb ik namelijk niet het idee dat de eerste helft van dit verhaal zal resulteren in een uiterst enerverende film die ook de gemiddelde filmkijker kan boeien. Ik ben er sowieso niet geen voorstander om van films in tweeën te splitsen (ik zou eerder hebben gepleit voor een film van pakweg drie uur, met mogelijk een langere versie op schijf of streamingdienst), maar bij de meeste voorbeelden daarvan was het tweede deel al gemaakt op het moment dat het eerste deel verscheen. Daarmee was er een soort garantie dat het verhaal in ieder geval een afronding zou krijgen, waardoor je een open einde wat makkelijker accepteert. Daar is hier geen sprake van en ik moet nog maar zien dat dit eerste deel genoeg zal omzetten om een vervolg het groene licht te geven... Het verfilmen van Dune is altijd een flinke gok, maar deze splitsing gooit daar nog een extra gok bovenop.

NieuwsFilm

meest populair