Featured

'Avengers: Endgame'-theorie: Wat als Doctor Strange Tony Stark bewust dood liet gaan?

Was Tony Stark stiekem een van de schurken van de film?

door Jim Pedd om 22:30 in Featured
Een van de meest interessante theorieën rond de Infinity Saga kijkt naar wie nou eigenlijk de echte schurk was. Het meest logische antwoord op die vraag is natuurlijk Thanos. Maar volgens sommige fans is er (al dan niet per ongeluk) een nog grotere slechterik. En wat nou als Doctor Strange een handje had in het wegvagen van deze slechterik?

Natuurlijk was Thanos een grote schurk. Iemand die de Infinity Stones verzamelde om vervolgens de helft van al het leven uit te roeien. Maar hoewel hij daarmee zo'n beetje de grootste schurk is, vinden sommige mensen dat Tony Stark de echte schurk is.

Hoe dan?
In zijn decennium als onderdeel van de filmfranchise, was Iron Man veelal direct of indirect verbonden aan schurken als Obadiah Stane, Justin Hammer, Aldrich Killian, Whiplash, Vulture, Mysterio, Ultron en zelfs Zemo. Bovendien schijnt de schurk Taskmaster van de film Black Widow direct verbonden te zijn aan Stark Industries.

Interessant is dat Thanos in Avengers: Infinity War aangeeft zich bewust te zijn van het bestaan van Tony Stark. Dat ondanks dat de twee vele miljoenen lichtjaren van elkaar actief waren.

Goed, maar wat is dan de rol van Doctor Strange?

In de film Avengers: Infinity War zien we de Avengers strijden tegen Thanos. Dat doet een deel van hen op de overblijfselen van de planeet Titan, waar Thanos ooit vandaan kwam. Doctor Strange kijkt vlak voor dat gevecht naar maar liefst 14 miljoen verschillende varianten van het gevecht tegen Thanos.

Hij claimt dat er maar één variant was waarin de Avengers het wonnen van Thanos. De theorie is dat er meerdere varianten waren waarin de Avengers het wonnen, waarbij Tony Stark ook overleefde. Maar Doctor Strange koos volgens de theorie heel bewust een variant waarbij Tony het niet zou winnen.

Dat zou dan vooral te maken hebben met het feit dat de pogingen van Tony Stark om de wereld te helpen tot dan toe niet heel lekker af liepen. Denk maar aan de creatie van Ultron, maar ook aan slechteriken als Vulture en Mysterio waar hij indirect aan verbonden was.

Het is een interessante theorie, maar wel eentje die een wel heel duistere spin zou geven aan de gebeurtenissen in de finale van Avengers: Endgame.

10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rich Art

Avatar

Denk dat de betrokkenheid van de naam "Stark" in veel films gewoon is omdat het allemaal met Iron Man begonnen is en mensen gek zijn op easter eggs naar die film. Meer dan dat is het volgens mij niet, maar interessante theorie op zich. :P

Bigds9fan

Avatar

Nou ja in de comics is Tony zo af en toe een echte scumbag. In Civil War verraade hij zijn eigen vrienden, stuurde een groep superschurken op Spider-Man af (niet moeilijk te raden hoe dat af zou lopen) en werkte hij samen met The Green Goblin.

Veel slechter kan je niet zijn. Als Strange in andere dimensies kan kijken dan zal hij dat gezien kunnen hebben en dan is de keuze makkelijk.

RogueWon

Avatar

Mesen hebben echt niets te doen.

PRIME

Avatar

Die theorie is natuurlijk niet alleen van toepassing op Stark. Kijk maar naar het super soldier serum, wat ook een aantal slechterikken heeft voortgebracht.
Spider-Man is, zelfs in de MCU, al zelf verantwoordelijk voor de Sinister Six.
Hoe sterker Thor wordt, hoe sterker de vijanden, zelfs uit eigen familie.

Het is gewoon een ongeschreven regel dat hoe goed je ook bent, de slechterik met je mee groeit.

ReneZietNog

Avatar

Hahaha hebben mensen niks beters te doen?

Th4vinci

Avatar

Correctie: het is de maan van Saturnus genaamd Titan niet een planeet titan

Pascal08

Avatar

Door iets te vernietigen creeër je altijd weer wat.

fulkano

Avatar

@ReneZietnog: Precies dat Smiley face

Xamaz

Avatar

Ying yang ☯️

FortniZeld

Avatar

Thanos wist al van de Avengers, omdat hij degene was die Loki de aarde liet veroveren.

NieuwsFilm

meest populair