Moby's bizarre antwoord op relatie-gerucht met veel jongere Natalie Portman

De muzikant blikt terug op zijn controversiële verhaal uit zijn autobiografie.

In 2019 bracht de Amerikaanse muzikant Richard Melville Hall, beter bekend als Moby, zijn autobiografie (genaamd Then It Fell Apart) uit. Hierin beweert hij o.a. dat hij in 2001 een 'soort van' relatie met Natalie Portman had, die destijds net achttien was geworden. Hier kwam echter veel kritiek op. Hij blikt hier nu op terug.

De nodige mensen vonden het leeftijdsverschil tussen de twee beroemdheden choquerend. Portman was net goed en wel volwassen, maar Moby was toen al 34. De met een Oscar bekroonde actrice zei zelf dat het verhaal helemaal niet klopt. Portman liet dan ook weten nooit een relatie met de muzikant te hebben gehad.

Portman's reactie
Zo zei Portman toen het boek net uitkwam: ''Het zijn leugens, gebruikt om het boek beter te verkopen. Moby beweert dat ik 20 was, maar ik was net 18. We hadden elkaar maar een paar keer gezien, enkel en allen als vrienden, toen ik me in een keer realiseerde dat deze oudere man geïnteresseerd in me was op een manier die me ongemakkelijk liet voelen''.

''Toen zette ik ook meteen een punt achter onze vriendschap. Dit is het echte verhaal. Ze hadden op z'n minst contact met me kunnen opnemen, om het erover te hebben, i.p.v. leugens te verspreiden''.

Moby's reactie
Moby reageerde destijds al op alle commotie, maar bleef wel achter zijn versie van het verhaal staan. Nu heeft hij het er opnieuw over: ''Ik zat destijds niet lekker in mijn vel. Ik was verslaafd aan alcohol en drugs en was helemaal weg van mezelf''.

''Dat praat het natuurlijk niet goed. Er is geen fatsoenlijk antwoord. Wat ik ook zeg, het zal niet positief uitpakken. Laat ik het zo zeggen, als we nu aan het schaken zijn, is dit het moment dat ik doe alsof iemand me belt en me dringend nodig heeft, zodat ik me weg kan maken''.

Spijt?
Tijdens het interview werd hem eveneens gevraagd of hij er spijt van heeft. Zijn antwoord was als volgt: ''Een deel van mij neemt graag twee uur de tijd om alles haarfijn uit te leggen... Maar het is zo'n complex en ingewikkeld verhaal dat dat volgens mij niet veel zin heeft.''

NieuwsFilm

meest populair