Idris Elba wordt de nieuwe James Bond; zegt zijn moeder..

Idris Elba wordt de nieuwe James Bond; zegt zijn moeder..

De acteur zelf is erg echter minder zeker van.

We weten allemaal dat Daniel Craig nog een keer te zien als James Bond in No Time to Die, maar daarna zal er op zoek gegaan moeten worden naar een nieuwe 007. Idris Elba, o.a. bekend van Beasts of No Nation, wordt al een hele lange tijd genoemd als een waardige opvolger. In een recent interview heeft hij het er weer eens over.

Er wordt al jaren gepraat over de persoon die Craig moet aflossen. Heel wat namen zijn al voorbij gekomen en Elba wordt bijna elke keer genoemd. De acteur laat weten dat zijn eigen moeder er nog steeds in gelooft, maar hij is zelf sceptisch.

Reactie
Zo zegt hij tijdens een recent gesprek: ''Ik weet dat mijn naam nog steeds de ronde doet. Mijn arme moeder gelooft nog steeds dat ik het ga worden. Ze zegt me vaak genoeg: 'Jij wordt het, ik weet het!' Ik antwoord dan: 'Mam, het is oké. Ik heb Luther'.''

De acteur zal namelijk opnieuw in de huid kruipen van zijn geliefde personage Luther. Er verschenen meerdere seizoenen rondom de gewelddadig maar briljante detective, die nu zijn eigen solofilm krijgt. Ondanks het feit dat Elba de kans dus klein schat dat hij ooit te zien zal zijn als Bond, is er genoeg voor zijn fans om naar uit te kijken.

Drukke agenda
Zo zegt hij: ''The Suicide Squad komt er ook aan en dat wordt fantastisch. Ik kijk er erg naar uit en moet James Gunn, en de rest van het team, feliciteren. Ze hebben allemaal fantastisch werk geleverd''.

''Ik maak ook weer meer muziek. Ik ben op dit moment bezig met een nummer dat volgens mij de grootste zomerhit gaat worden! Ik ben druk bezig en doe veel creatiefs en heb het goed naar mijn zin .''

Bond
Al eerder liet Elba weten zeker interesse te hebben in het spelen van de beroemde geheimagent, maar dat het vanwege zijn huidskleur toch niet even makkelijk is: ''James Bond is een buitengewoon begeerd, iconisch en geliefd karakter. Hij neemt het publiek mee op grootse avonturen. Natuurlijk, als iemand aan mij vroeg 'Wil je James Bond spelen?', dan zou ik meteen antwoorden met 'Ja!'''

''Maar het gaat mij er niet om om de eerste zwarte Bond te spelen. Ik zou gewoon interesse hebben in het spelen van 007. Maar natuurlijk wordt mijn huidskleur vaak genoemd, aangezien James Bond altijd wit is geweest. Dat is toch tamelijk lastig. Want als ik de rol zou krijgen, en het pakt niet goed uit, of juist wel, komt dat dan door mijn huidskleur? Dat is een lastige situatie waar ik niet zo heel veel zin in heb''.

NieuwsFilm

meest populair