Algemeen

Paul Greengrass (The Bourne Ultimatum) komt met politieke thriller

'Night at Camp David' gaat over een onstabiele Amerikaanse president.

door Wouter Drummen om 16:15 in Algemeen
Regisseur Paul Greengrass, o.a. bekend van Captain Phillips en de recente Netflix-film News of the World, gaat opnieuw in zee met studio Universal. Samen maakten ze al eerder de geliefde Jason Bourne-franchise.

Deze keer gaat Greengrass aan de slag met een verfilming van Flechter Knebel's roman, genaamd Night at Camp David. Hierin ontdekt een Amerikaanse senator, genaamd Jim MacVeigh, dat zijn charismatische president en partijleider Mark Hollenbach, die een vlekkeloze reputatie heeft, toch niet zo perfect is als het lijkt.

Tijdens een aantal nachtelijke sessies met MacVeigh in het presidentiële buitenverblijf Camp David beweert Hollenbach namelijk dat er tegen hem wordt samengezworen om te voorkomen dat hij van de Verenigde Staten opnieuw een grote wereldmacht maakt. De vraag is natuurlijk of dit klopt of dat Hollenbach de boel bij elkaar liegt.

Team
Ondanks het feit dat er nog geen acteurs zijn gevonden, heeft Jed Mercurio wel voor het project getekend. Mercurio, de bedenker van de populaire BBC-reeks Bodyguard, zal het script voor zijn rekening nemen.

Hij zal zich kunnen laten inspireren door het boek, dat verscheen in 1965 en was geïnspireerd door het presidentschap van Richard Nixon. In 2008 werd het opnieuw uitgegeven naar aanleiding van Donald Trump's ambtstermijn als Amerikaanse president en de complottheorieën die ermee gepaard gingen.

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair