Algemeen

Martin Scorsese werkt met Leonardo DiCaprio aan een echte klassieker

Killers of the Flower Moon met Leonardo DiCaprio wordt er één om nooit te vergeten.

door Bram de Groot om 12:25 in Algemeen
Filmmaker Martin Scorsese heeft al heel wat klassiekers achter zijn naam en het lijkt erop dat de 78 jarige New Yorker tot aan zijn dood doorgaat met het maken van films. Even geleden verscheen van Scorsese nog The Irishman en nu werkt hij aan Killers of the Flower Moon.

Scorsese reserveerde opnieuw een hoofdrol voor topacteur Leonardo DiCaprio en we zien ook rollen van onder meer Jesse Plemons en Robert De Niro. Scriptschrijver Eric Roth weet zeker dat de boekverfilming een klassieker wordt in het westerngenre.

"Ik weet dat Marty een film probeert te maken die waarschijnlijk de laatste western is die op deze manier gemaakt gaat worden," aldus Roth. "Al denk ik dat deze in zekere zin niet op iets zal lijken dat we ooit hebben gezien. En dus is deze voor mij er een om nooit te vergeten."

Killers of the Flower Moon
De film speelt zich af in de Verenigde Staten in de jaren 1920 als leden van de Osage-stam onder mysterieuze omstandigheden worden vermoord. De gebeurtenis leidt tot een grote F.B.I. onderzoek waarbij J. Edgar Hoover betrokken is.

Killers of the Flower Moon maakt Scorsese voor Apple en de film zal ongetwijfeld enige tijd op het witte doek te zien zijn. Het productiebudget is niet misselijk, met maar liefst 200 miljoen dollar.

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Pronk47

Avatar

Scorsese en DiCaprio plus eindijk weer eens een western,klinkt goed

Decepticon

Avatar

Klinkt inderdaad goed. En deze zal, net als The Irishman, waarschijnlijk ook wel in de Criterion Collection opgenomen worden op blu-ray.

milo007

Avatar

Scorsese en Dicaprio is altijd een goed voorteken. Kan niet wachten.

Eddie Singer

Avatar

Western? !920? FBI? Oliebronnen?
Dat er een indianen-stam in voorkomt, of mannen met pistolen zwaaien en hier en daar op paarden rijden, maakt het nog geen Western. In SF-films wordt ook met (laser)pistolen gezwaaid.

History crime-genre misschien? Faction?

NieuwsFilm

meest populair