Martin Scorsese werkt met Leonardo DiCaprio aan een echte klassieker

Martin Scorsese werkt met Leonardo DiCaprio aan een echte klassieker

Killers of the Flower Moon met Leonardo DiCaprio wordt er één om nooit te vergeten.

Filmmaker Martin Scorsese heeft al heel wat klassiekers achter zijn naam en het lijkt erop dat de 78 jarige New Yorker tot aan zijn dood doorgaat met het maken van films. Even geleden verscheen van Scorsese nog The Irishman en nu werkt hij aan Killers of the Flower Moon.

Scorsese reserveerde opnieuw een hoofdrol voor topacteur Leonardo DiCaprio en we zien ook rollen van onder meer Jesse Plemons en Robert De Niro. Scriptschrijver Eric Roth weet zeker dat de boekverfilming een klassieker wordt in het westerngenre.

"Ik weet dat Marty een film probeert te maken die waarschijnlijk de laatste western is die op deze manier gemaakt gaat worden," aldus Roth. "Al denk ik dat deze in zekere zin niet op iets zal lijken dat we ooit hebben gezien. En dus is deze voor mij er een om nooit te vergeten."

Killers of the Flower Moon
De film speelt zich af in de Verenigde Staten in de jaren 1920 als leden van de Osage-stam onder mysterieuze omstandigheden worden vermoord. De gebeurtenis leidt tot een grote F.B.I. onderzoek waarbij J. Edgar Hoover betrokken is.

Killers of the Flower Moon maakt Scorsese voor Apple en de film zal ongetwijfeld enige tijd op het witte doek te zien zijn. Het productiebudget is niet misselijk, met maar liefst 200 miljoen dollar.

NieuwsFilm

meest populair