Blu-ray

'Greenland' is een prima ramp met Gerard Butler [Blu-ray]

Gerard Butler opnieuw in een rampenfilm.

door Bram de Groot om 16:27 in Blu-ray
Rampenfilms blijven vermakelijk en dat komt waarschijnlijk doordat mensen ergens geobsedeerd zijn door een mogelijk einde van de wereld. Films als 2012, Armageddon en San Andreas lieten al rampen van verschillende formaten zien en recent was het Greenland dat weer een allesverwoestende situatie op de computer toverde.

De film van regisseur Ric Roman Waugh blijkt een prima tussendoortje met namen als Gerard Butler en Morena Baccarin. Er is ruimte voor drama, maar ook zeker de te verwachten CGI-verwoesting van de wereld. Greenland was al even te zien op Amazon Prime Video en nu kun je de film ook op Blu-ray in huis halen.
Aan de wereldwijde bioscoopkassa's is door de 35 miljoen dollar kostende rampenfilm 52,3 miljoen dollar opgehaald nadat de film redelijk netjes werd ontvangen. Op de Tomatometer staat een prima 74% na 149 recensies. Ook het publiek was tevreden, maar met 64% is de publieksscore wel iets lager.

De Critics Consensus: "Pas op, kometen van Groenland: Gerard Butler is er om de aarde te beschermen - en het publiek een onwaarschijnlijk vermakelijke tijd te laten beleven."


Blu-ray: Greenland

Discs: 1 x Blu-ray | Release: april 2021 | Beeld: 16 x 9 (2.39: 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 9789461877512 | Met dank aan: Remain in Light / The Searchers

De schijf van deze uitgave van Greenland zit vastgeklikt in een standaard blauwe Blu-ray keepcase. Op de voorkant alleen het gezin en de achterkant voorspelt een erg basic uitgave.

De uitgave van Greenland op schijf is misschien wel een nieuwe voorbode op wat er met de verspreiding van films gaat gebeuren. Door de coronacrisis verscheen de rampenfilm beperkt in de bioscoop, vervolgens op Amazon Prime Video en nu maanden later pas op schijf. De kans bestaat dat die laatste stap op den duur wordt geschrapt doordat studio's hun eigen streamingdienst hebben of exclusieve deals sluiten met een dienst.

Desondanks zal er nog lang vraag zijn naar fysieke uitgaven. Zo zullen er nog lange tijd verzamelaars blijven, iets dat wordt bewezen dat muziek en boeken nog altijd fysiek verkrijgbaar zijn terwijl de alternatieven goed aanwezig zijn.

Daarnaast zal de beeldkwaliteit van (4K) Blu-ray voorlopig nog beter blijven dat de 4K-streaming kwaliteit, zeker als je de juiste apparatuur hebt. De HD-uitgave van Greenland doet het wat dat betreft ook weer prima, al zegt Amazon Prime de film ook in UHD te streamen.

Extra's zijn helaas niet op de schijf te vinden. Dat verklaart mede waarom de uitgave al voor minder dan een tientje in het online schap ligt.


Greenland
Wanneer een naderende wereldwijde catastrofe de mensheid dreigt te vernietigen heeft John Garty slechts vier dagen tijd om zijn gezin in veiligheid te brengen. Terwijl de klok genadeloos tikt en de maatschappij wanhopig vervalt in chaos moet hij alles uit de kast halen om zijn familie van New York naar een geheime militaire bunker in Groenland te brengen.

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Sunspot

Avatar

Begint echt leuk, veel realistischer ook, meer down to earth dan andere rampenfilms.

Helaas de 2e helft, wat een teleurstelling, spanning zowat weg, nietszeggende beelden, scenes, gaat nergens over.

Naar het einde toe weer even wat beter.

Jammer, had echt een volle goeie rampenfilm kunnen zijn.

Maar nog steeds leuk om te kijken, alleen moet je dan 30 min skippen, want je mist toch niks, donkere scenes ook, nikszeggend.

KeesjeNL

Avatar

@ Sunspot

Goed verwoord, ook mijn mening. Hou er rekening mee dat het een tv-film is en géén bioscoop-film.

Decepticon

Avatar

Ik heb de film net on demand gekeken. Ik deel ook jullie mening, leuke onderhoudende film, veel realistischer inderdaad, maar lang niet zo entertainend als andere big budget blockbuster rampen spektakels.
Was ook inderdaad te verwachten met een veel kleiner budget.

Beyonder

Avatar

Ik vind hoeheetze wel leuk.

NieuwsFilm

meest populair