Streaming maakt einde aan kloof tussen 'Star Trek'-series en films

Producent Alex Kurtzman wil geen losstaande verhalen meer.

Onlangs werd voor 2023 een nieuwe Star Trek-film aangekondigd. Waar die film over gaat is nog niet duidelijk, maar het zou zomaar kunnen dat deze film een brug moet gaan slaan tussen de recentere Kelvin Timeline-films op het witte doek en de huidige succesvolle tv-serie Star Trek: Discovery.

Star Trek-producent Alex Kurtzman meent namelijk dat streaming ervoor zorgt dat de kloof tussen series en films gaat verdwijnen. Overigens is Star Trek een reeks die zich grotendeels afspeelt op het kleine scherm, lange tijd alleen aangevuld met films gebaseerd op de originele serie en The Next Generation-seizoenen.

"Ik denk dat de verticale uitlijning ervoor het gezorgd dat het onmogelijk is om niet te accepteren dat de grens tussen films en televisie is verdwenen," zei Kurtzman.

"Het betekent niet dat je geen film kunt hebben die losstaat van televisie. Maar als ze op de een of andere manier niet met elkaar zijn verbonden, draai je in feite twee universums parallel in plaats van dat ze onderling zijn verbonden," meldde de producent. "Ik denk dat dit ervoor kan zorgen dat dit het einde voor allebei de producties kan betekenen."

Marvel Cinematic Universe al voorbeeld
Het lijkt er toch verdacht veel op dat Marvel Studios dit maar al te goed begrijpt. Kevin Feige in de zijnen hebben alle niet-MCU series gecanceld en er lijkt komende jaren geen ruimte voor Marvel-films en series die niet afspelen in het grotere universum. Kurtzman lijkt ook zoiets te willen voor Star Trek.

Op de streamingdienst Paramount+ zal Star Trek flink uitgebreid worden en dan niet alleen met nieuwe seizoenen voor Discovery en Picard. Er wordt ook gewerkt aan de live-action serie Strange New Worlds en mogelijk Section 31.

NieuwsFilm

meest populair