'Alien: Covenant' had nog erger lot voor heldin Elizabeth Shaw gepland

'Alien: Covenant' had nog erger lot voor heldin Elizabeth Shaw gepland

Bijna was het personage niet dood, maar een soort Xenomorph geworden.

Aan het begin van Alien: Covenant bleek dat Prometheus-heldin Elizabeth Shaw niet meer leefde. Ze was het slachtoffer geworden van bizarre experimenten van David.

Oorspronkelijk had Ridley Scott een nog veel gruwelijker lot gepland voor het personage van Noomi Rapace. Daarover vertellen we je in dit artikel.

Neomorph Queen
Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de heldin van Noomi Rapace gewoon in Alien: Covenant te zien zou zijn. Althans, gewoon...

Het idee was om haar te laten zien als de Neomorph Queen, het resultaat van kruisingen die David maakte tussen de Xenomorph en mensen. Concept art van het personage laat het personage met een vrij bizarre wit/groene huid zien, een lichaam dat bestaat uit een menselijke onderkant en een androgeen bovenlijf met Xenomorph-achtige schouders, ellebogen en vingers.

Alsof dat niet genoeg was, zag het hoofd van Shaw er in de schetsen die gemaakt waren, eruit als een blinde, gigantische blubber. Daarmee zou David dus nog meer gruweldaden begaan hebben.

In de uiteindelijke film kregen we dat allemaal niet te zien, maar was Elizabeth Shaw simpelweg dood. Haar lichaam toonde duidelijk tekenen van experimenten die David op haar uitgevoerd had, maar gelukkig was ze dood aan het begin van de film.

NieuwsFilm

meest populair