Celebrity

Mads Mikkelsen over vernederende 'Fantastic Four'-auditie

Hij ging voor een van de hoofdrollen, maar dit verliep niet zoals verwacht...

door FilmTotaal om 13:35 in Celebrity
Mads Mikkelsen, o.a. bekend van blockbusters zoals Star Wars: Rogue One en Doctor Strange, wilde ook meespelen in een andere grote film, namelijk de Fantastic Four versie uit 2005. De auditie verliep echter rampzalig.

Tijdens een recent interview liet Mikkelsen zich erover uit. Hij ging voor de rol van Reed Richards/Mr. Fantastic, een superheld met elastische superkrachten. Gedurende de auditie werd hem dan ook gevraagd om het personage 'na te bootsen' door zijn armen zo wijd mogelijk te spreiden...

Vreemd
De acteur vond het maar een bizarre auditie. Zo zegt hij: ''Ik heb gedurende mijn carrière heel wat audities gedaan. Ik weet dan ook dat het tijdens het castingproces uiterst belangrijk is om een goede eerste indruk achter te laten, aangezien dit vaak doorslaggevend is. Het komt er gewoon op neer of de producent en regisseur iets in je zien, dat hen aan het personage in kwestie doet denken''.

''Het is echter onbeleefd om mensen maar één zin te laten zeggen, terwijl je doet alsof je 24 meter lange rubberen armen hebt. Er werd me niet eens gevraagd om een scene te spelen, maar enkel en alleen om een kopje koffie te pakken, dat een beetje verder stond. Dat was het. Het was een rare en vernederende auditie''.

Flop vs top
Mikkelsen wist de rol dan ook niet te bemachtigen. Ioann Gruffudd ging er uiteindelijk mee aan de haal, maar hier zal Mikkelsen achteraf waarschijnlijk toch niet veel spijt van hebben gehad. De superheldenfilm werd namelijk (erg) slecht onthaald, terwijl de Deense Mikkelsen een jaar later hoge ogen wist te gooien als de James Bond villain Le Chiffre in Casino Royale.

NieuwsFilm

meest populair