Celebrity

De carrière van deze beroemde, van wangedrag beschuldigde producent lijkt voorbij

Scott Rudin laat nu ook Hollywood achter zich

door FilmTotaal om 13:36 in Celebrity
De met een Oscar bekroonde producent Scott Rudin heeft al aan heel wat succesvolle projecten meegewerkt, zoals o.a. No Country for Old Men en The Social Network. Toch lijkt zijn carrière er nu op te zitten.

De laatste paar weken werd hij namelijk door verschillende ex-medewerkers van professioneel wangedrag beschuldigd. Rudin liet enkele dagen geleden dan ook weten Broadway de rug toe te keren, maar nu zegt hij eveneens Hollywood achter zich te laten.

Reactie
Rudin laat zich er zelf over uit: ''Ik ga de tijd nemen om aan mijn persoonlijke problemen te werken. Dat had ik eigenlijk al veel eerder moeten doen''.

Aanvankelijk wilde hij enkel Broadway achter zich laten, maar dit is volgens Rudin zelf niet voldoende: ''Ik besef nu dat ik wat film en streaming betreft dezelfde stappen moet ondernemen. Ik verontschuldig me voor alle pijn die mijn gedrag heeft veroorzaakt. Ik ben vastberaden om te veranderen''.

Te laat?
De vraag is of het niet al te laat is. Heel wat mensen lieten weten dat Rudin zich al jarenlang afschuwelijk gedraagt. Als gevolg hiervan heeft het geliefde productiehuis A24, met wie Rudin samenwerkte aan succesvolle films als Lady Bird en Uncut Gems, al laten weten niet meer met de producent te willen samenwerken.

Rudin mag dan wel getekend hebben voor grote, toekomstige A24-projecten, zoals The Tragedy of Macbeth van de Coen broers en Men van Ex Machina regisseur Alex Garland, dit gaat niet meer door. Hij is er namelijk nu niet langer bij betrokken.

NieuwsFilm

meest populair