Marvel komt met bizarre hoofdloze sidekick in 'Shang-Chi'

Marvel komt met bizarre hoofdloze sidekick in 'Shang-Chi'

Groeit dit fabelachtige wezentje uit tot dé fan-favoriet van dit jaar?

Awkwafina's Katy lijkt een zeer bijzondere sidekick te krijgen in de Marvel-film Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings. In dit artikel worden speelgoedfiguren en -sets besproken die mogelijk spoilers kunnen bevatten voor de film, dus lees alleen verder als je dat niet erg vindt.

Bekijk de afbeelding
Er zijn afbeeldingen verschenen van diverse Shang-Chi-speelgoedartikelen die later dit jaar op de markt zullen verschijnen. Op meerdere afbeeldingen is het bijzondere wezen Morris te zien, de sidekick van Katy, een vriendin van de titelheld (Simu Liu).

Mogelijk is Morris gebaseerd op de dijiang, een fabeldier uit de Chinese folklore dat wordt beschreven als een vogel zonder gezicht. Dat maakt de sidekick een opvallende, zo niet bizarre verschijning.

Tegelijkertijd lijkt Morris de potentie te hebben om uit te groeien tot ware fan-favoriet, mocht het wezentje schattig genoeg overkomen op beeld. We zien de hype en speciaal geproduceerde speelgoed- en knuffellijnen al voor ons.

Toch is het niet helemaal zeker of Morris daadwerkelijk in de film te zien zal zijn. Speelgoedsets zijn namelijk vaak gebaseerd op concepttekeningen die al vroeg tijdens de productie zijn gemaakt en mogelijk hebben de makers later het een en ander aangepast of besloten de sidekick weg te knippen uit de film.


Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings, geregisseerd door Destin Cretton (Just Mercy), verschijnt op 3 september 2021 in de bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair