Algemeen

Marvel komt met bizarre hoofdloze sidekick in 'Shang-Chi'

Groeit dit fabelachtige wezentje uit tot dé fan-favoriet van dit jaar?

door Jeffrey Kouters om 15:52 in Algemeen
Awkwafina's Katy lijkt een zeer bijzondere sidekick te krijgen in de Marvel-film Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings. In dit artikel worden speelgoedfiguren en -sets besproken die mogelijk spoilers kunnen bevatten voor de film, dus lees alleen verder als je dat niet erg vindt.


Er zijn afbeeldingen verschenen van diverse Shang-Chi-speelgoedartikelen die later dit jaar op de markt zullen verschijnen. Op meerdere afbeeldingen is het bijzondere wezen Morris te zien, de sidekick van Katy, een vriendin van de titelheld (Simu Liu).

Mogelijk is Morris gebaseerd op de dijiang, een fabeldier uit de Chinese folklore dat wordt beschreven als een vogel zonder gezicht. Dat maakt de sidekick een opvallende, zo niet bizarre verschijning.

Tegelijkertijd lijkt Morris de potentie te hebben om uit te groeien tot ware fan-favoriet, mocht het wezentje schattig genoeg overkomen op beeld. We zien de hype en speciaal geproduceerde speelgoed- en knuffellijnen al voor ons.

Toch is het niet helemaal zeker of Morris daadwerkelijk in de film te zien zal zijn. Speelgoedsets zijn namelijk vaak gebaseerd op concepttekeningen die al vroeg tijdens de productie zijn gemaakt en mogelijk hebben de makers later het een en ander aangepast of besloten de sidekick weg te knippen uit de film.


Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings, geregisseerd door Destin Cretton (Just Mercy), verschijnt op 3 september 2021 in de bioscopen.

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rich Art

Avatar

Ik vind 't maar een bizar ding... In LEGO zit het er nog wel schattig uit, maar die meer realistische versie die bij die action figure zit...

Ang3l

Avatar

Het is Disney, dus een talking animal sidekick is wel standaard ;)

Mav Damian

Avatar

Lijkt precies op een groot wandelende balzak met vleugels.

kokosnoot

Avatar

Hoera er zit iets in voor alle leeftijden! Dat lijkt wel......Disney!

Sorry maar ben daar absoluut geen fan van.

Filmkijkersinds1985

Avatar

Ben echt niet overtuigd door deze trailer. Het lijkt een fake trailer met allerlei leentjebuur scene’s tot een snelle montage zonder spanning of verwachting...

Ik noem als herkenning, the Matrix, crouching tiger gemixt met IP-Man series, een snufje Iron fist en een paar gejatte Bruce Lee frames een slingertje Mulan en de bus van Speed...

Met als klap op de vuurpijl een onvergetelijke Airwolf Smiley face

Lurking metafan

Avatar

Whoa! Dat lijkt er meer op alsof iemand een monster uit Lovecraft's Cthulhu mythos als huisdier heeft geadopteerd O_O

Hoverlicious

Avatar

^ airwolf is wel de beste cameo in de MCU! Naast alle cameos van stan lee natuurlijk...

NieuwsFilm

meest populair