Pixar werkt aan film met eerste transgender-personage

Pixar werkt aan film met eerste transgender-personage

De studio is momenteel op zoek naar de perfecte (stem)actrice.

Een nieuw Pixar-project is altijd iets om naar uit te kijken. De animatiestudio heeft al heel wat pareltjes gemaakt en voor de volgende film slaan ze een nieuwe weg in.

Pixar plant namelijk een project met het eerste transpersonage in de geschiedenis van de geliefde studio. Op dit moment zijn ze op zoek naar een stemactrice om haar te vertolken.

Wat te verwachten
Er is nog maar tamelijk weinig bekend over het project, buiten dat het gaat om een 14-jarig transgender meisje, genaamd Jess. Ze wordt beschreven als grappig, empathisch en betrouwbaar. Pixar is op zoek naar de juiste persoon, die tussen de 12 en 17 moet zijn en een enthousiaste, extroverte en energieke persoonlijkheid moet hebben.

Pixar liet weten dat ze dit goed en geloofwaardig willen overbrengen. Om hiervoor te zorgen zal de studio dan ook samenwerken met verschillende transorganisaties, om Jess op een authentieke manier te kunnen weergeven.

Dit is niet het enige Pixar project waar aan gewerkt wordt. Over enkele maanden verschijnt Luca, terwijl Turning Red en Lightyear allebei gepland staan voor volgend jaar.

NieuwsFilm

meest populair