Kersverse Oscarwinnaar Anthony Hopkins (83): "Acteren is voor mij een betaalde hobby"

Kersverse Oscarwinnaar Anthony Hopkins (83): "Acteren is voor mij een betaalde hobby"

Ook heeft hij een goede tip voor de volgende generatie acteurs.

Anthony Hopkins won vannacht - als oudste acteur ooit - een Oscar voor zijn rol in The Father. Toch staat hij na al zijn successen nog met beide benen op de grond.

In een interview met een Britse krant vertelt Hopkins (83) onder meer hoe hij zich gedraagt op de set. Zo onthult de acteur geen 'method actor' te zijn. "Ik kan niet in een hoek zitten en net doen of ik een plant ben", vertelt hij.

Hopkins vervolgt: "Ik pak een kop thee of koffie en zeg iedereen gedag. Ik maak er geen hele heisa van, zoals sommige mensen doen. Dat kan ik gewoon niet".

De beroemdheid omschrijft acteren puur als een hobby. "Ik heb mijn eigen leven en acteren is voor mij een hobby, een betaalde hobby weliswaar, maar ik geniet er wel van", legt hij uit.

Blijf bescheiden
Dat is ook waar het misgaat met veel beginnende acteurs volgens Hopkins. Volgens hem willen sommige té graag beroemd worden.

"Ik ontmoet vaak jonge mensen die willen acteren en beroemd willen worden, maar ik vertel ze altijd dat er niets meer is wanneer ze eenmaal bovenin de boom zitten. Het meeste in deze wereld [de acteersector] is nonsens, een leugen. Neem het leven zoals het is. Wees gewoon dankbaar dat je hart überhaupt klopt", aldus Hopkins.

Grote afwezige
Hopkins was vannacht niet virtueel aanwezig om zijn Oscar voor The Father in ontvangst te nemen. Hij zou bezig zijn geweest met het schilderen van een muur.

In deze dramafilm zet Hopkins een enorm sterke rol neer. Hij speelt een man met alzheimer. Dertig jaar geleden won Hopkins zijn eerste Oscar voor zijn vertolking van de hoogbegaafde kannibaal Hannibal Lector in The Silence of the Lambs.

NieuwsFilm

meest populair