Harrison Ford deelt het vernietigende commentaar op 'Blade Runner'

De studio dacht dat het helemaal niets zou worden.

Jim Pedd 27 april 2021 22:30 in Algemeen
Afgelopen zondagavond werden de Academy Awards uitgereikt. Tijdens die uitreiking presenteerde de iconische acteur Harrison Ford de prijs voor de beste editing en begon hij zijn verhaal met, zoals hij het noemde, wat notities die de studio tijdens de editing had over Blade Runner.

De acteur besloot de notities van de filmstudio voor te lezen. En die was behoorlijk vernietigend.

Vernietigend commentaar
"De opening is te schokkerig. En waarom is die voice-over zo slecht?" begon Ford. Die daarmee fans meteen liet weten om welke film het draaide. Hij had zelf een hekel aan de voice-over, die van de studio moest worden toegevoegd om de kijker te helpen begrijpen wat er gaande is in de film. Pas bij latere edities werd de voice-over verwijderd.

"Hij klinkt gedrogeerd", ging Ford verder. "Zaten ze allemaal aan de drugs? Deckard (het personage van Ford) zit eindeloos aan de piano. De flashback-dialogen zijn verwarrend. Luistert hij naar een bandje? Waarom moet er een derde keer naar die eieren gesneden worden? De synagogemuziek op straat is vreselijk. We moeten Vangelis gebruiken. Tot de dood van Zora (Joanna Cassidy) is de film dodelijk saai."

Tot slot deelde hij de beste sneer: "Deze film wordt met elke nieuwe screening erger."

Hoewel het geen hit was in de bioscoop, geldt Blade Runner voor heel wat fans van Harrison Ford als een van zijn beste films.

NieuwsFilm