Journaliste ligt flink onder vuur nadat ze Oscarwinnaar Daniel Kaluuya voor een andere acteur aanziet

Journaliste ligt flink onder vuur nadat ze Oscarwinnaar Daniel Kaluuya voor een andere acteur aanziet

Margaret Gardiner ontkent het verhaal echter.

Iedereen maakt wel eens een fout, maar de recente blunder van journaliste Margaret Gardiner is heel wat mensen in het verkeerde keelgat geschoten. Zij is onder vuur komen te liggen nadat ze in de persruimte van de Oscars acteur Daniel Kaluuya van Judas and the Black Messiah met Leslie Odom Jr. van One Night in Miami leek te verwarren.

Gardiner is lid van de Hollywood Foreign Press Association, de organisatie achter de Golden Globes. Recentelijk kreeg deze organisatie ook al de nodige kritiek te verduren, aangezien er geen zwarte leden zijn. Nu doet Gardiner daar nog een schepje bovenop...

Foutje
Kaluuya was een van de grote sterren, aangezien hij de Oscar voor Beste Acteur in een Bijrol won, maar Gardiner zag hem toch voor iemand anders aan. Naar verluidt vroeg de journaliste aan Kaluuya wat het voor hem betekende om met Regina King, de regisseuse van One Night in Miami, samen te werken.

Kaluuya was even stel en vroeg toen ''Stel de vraag nog eens, alsjeblieft''. Het is onduidelijk of hij Gardiner niet gehoord had of verward was door haar vraag. Gardiner stelde de vraag echter niet nog een tweede keer en zei ook niks meer over Regina King.

Reactie
De journaliste reageert nu zelf op Twitter: ''Daniel Kaluuya, ik heb je niet verward met Leslie Odom Jr. Het spijt me als dat zo overkwam. Ik wilde vragen wat je vond van het feit dat Regina King niet genomineerd werd voor Beste Regisseur en wat je overwinning voor de zwarte gemeenschap betekent, voornamelijk nu de ongelijkheid binnen veel organisaties aan de kaak wordt gesteld''

''Er was een probleem met het geluid en dus heb ik het deel over Regina King laten vallen en mijn vraag anders geformuleerd. Ik bied iedereen die aanstoot nam aan mijn woorden mijn verontschuldigingen aan''.

Toch gelooft lang niet iedereen haar verhaal en de journaliste ligt nog steeds flink onder vuur. Haar tweets zijn op dit moment ook afgeschermd zodat niemand meer op haar pagina kan reageren. Wel is het videootje waarin de vraag wordt gesteld en Kaluuya's verbaasde reactie hieronder te zien. Oordeel zelf:



NieuwsFilm

meest populair