Featured

Wanneer speelt Marvel-film 'Eternals' zich nou eigenlijk af?

Er is nog behoorlijk veel onduidelijk over de MCU-film.

door Jim Pedd om 12:31 in Featured
Het Marvel Cinematic Universe krijgt een steeds uitgebreidere en complexere tijdlijn. Met Eternals zit er vooral een grootse film aan te komen die zich over een lange periode afspeelt.

Tot nu toe kwamen de meeste Marvel-films in chronologische volgorde uit. Met Phase 4 wordt de zaak wat complexer. Zo speelt Black Widow zich af voor de gebeurtenissen in Avengers: Infinity War en duikt de serie Loki in verschillende tijden en zelfs planeten. En Eternals kijkt verder terug in het verleden dan welke Marvel-film dan ook.

Ver in het verleden
Gelukkig weten we dankzij de officiële synopsis voor Eternals wanneer de film zich afspeelt. De superhelden die het team vormen komen bij elkaar na de gebeurtenissen in Avengers: Endgame.

Dat vermoedelijk vrij snel na het moment dat de Hulk de Infinity Gauntlet gebruikte om iedereen op de wereld weer terug te brengen, vijf jaar na de Blip. Daardoor weten we ook dat de twee Disney+-series die tot nu toe uitgekomen zijn (WandaVision en The Falcon and the Winter Soldier) zich in 2023 afspelen.

De kans is groot dat dit ook gaat gelden voor de film Eternals. Maar dankzij Vanity Fair weten we ook dat de film het verhaal is van een groep onsterfelijke buitenaardse wezens die 7.000 jaar geleden aankwamen op Aarde. Dat betekent ook meteen dat de film zich afspeelt over een langere periode van tijd.

Een groot deel van de film lijkt zich af te spelen in het verre verleden. Zo zien we in de teaser beelden van de Eternals voor de Ishtar-poort, de poort naar de binnenste cirkel van Babylon, die zo'n 2.600 jaar geleden gebouwd werd. Kortom: de film speelt zich vermoedelijk af tussen 7.000 jaar geleden en het jaar 2023.

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Ang3l

Avatar

"de film speelt zich vermoedelijk af tussen 7.000 jaar geleden en het jaar 2023"

Ach bedankt, korte periode.... nu weten we het ;)

Xamaz

Avatar

Kan niet wachten! Eens wat anders hopelijk en nieuwe gezichten!

NieuwsFilm

meest populair