Waarom Dave Bautista 'The Suicide Squad' afwees: "Zack Snyder betaalde me veel meer"

Waarom Dave Bautista 'The Suicide Squad' afwees: "Zack Snyder betaalde me veel meer"

Gelukkig had James Gunn alle begrip voor zijn keuze.

Dave Bautista heeft in een interview nogmaals toegelicht waarom hij een rol Zack Snyders zombiefilm Army of the Dead verkoos boven een nieuwe samenwerking met zijn goede vriend James Gunn bij The Suicide Squad. Volgens de voormalig showworstelaar was dit simpelweg beter voor zijn carrière.

"Ik had het graag willen doen, maar toen kwam Army of the Dead voorbij, waarin ik niet alleen een hoofdrol zou krijgen, maar waarbij ik ook de kans kreeg om samen te werken met Zack Snyder, iets waar ik al jaren van droomde", begint Bautista zijn toelichting wanneer hem weer gevraagd wordt naar deze beslissing.

"The Suicide Squad betrof een kleinere rol. Bovendien kreeg ik bij Army of the Dead de kans om een relatie op te bouwen met Netflix en ook betaalde de rol veel beter", vervolgt hij.

Hoe heeft hij Gunn, de regisseur die hem zijn Hollywooddoorbraak bezorgde door hem te casten als Guardians of the Galaxy-teamlid Drax, dat laten weten?

"Ik heb James opgebeld en hem gezegd dat het als vriend mijn hart brak om af te zien van de rol. Ik had er graag voor hem willen zijn, maar dit was gewoon professioneel gezien de beste stap voor mij", legt hij uit.

Volgens Bautista had Gunn alle begrip voor zijn keuze. "Hij zei trots op me te zijn dat ik überhaupt een positie had waarbij ik kon kiezen uit verschillende projecten. Hij was ook blij dat het mede dankzij hem was dat ik die positie had".

NieuwsFilm

meest populair