Algemeen

Paramount-streamingdienst wil vanaf 2022 elke week één originele film uitbrengen!

Een nieuwe streaminggigant 'in the making'?

door Wouter Drummen om 19:24 in Algemeen
Vandaag de dag zijn streamingdiensten gigantisch populair. Netflix mag dan misschien nog wel de grootste zijn, Disney+ groeit ook elke dag. Amazon Prime hoopt bij te kunnen blijven en geeft honderden miljoenen dollars uit aan een Lord of The Rings-serie. Paramount+ wil dus ook niet achterblijven.

De streamingdienst, die momenteel in de Verenigde Staten en een handvol andere landen beschikbaar is, wil eveneens doorgroeien. De ambities zijn dan ook hoog. Vanaf 2022 wil Paramount maar liefst elke week een nieuwe originele film uitbrengen!

Wat te verwachten
Volgens Bob Bakish, de CEO van Paramount's moederbedrijf ViacomCBS, zal het om een divers aanbod gaan met blockbusters en films die specifiek voor de streamingdienst worden gemaakt.

Ook zullen blockbusters als o.a. Top Gun: Maverick en Mission: Impossible 7 op Paramount+ verschijnen, maar wel pas 45 dagen na hun bioscooprelease.

Hulp
Daar blijft het echter niet bij. Andere afdelingen van ViacomCBS, zoals Paramount Players, Nickelodeon, MTV Entertainment en Awesomeness (de studio achter Netflix' To All the Boys I've Loved Before-films) zullen eveneens originele films voor Paramount+ gaan maken.

In juni brengt de streamingdienst al exclusief Infinite uit, een sci-fi thriller van regisseur Antoine Fuqua (o.a. bekend van Training Day) met Mark Wahlberg en Chiwetel Ejiofor in de hoofdrollen.

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Decepticon

Avatar

Ik denk dat al die grote uitgaven ze op gaat breken op den duur, dat kun je als streamingdienst volgens mij noot volhouden.

En dan ook nog eens elke week een nieuwe originele film uitbrengen? Poeh, ze doen maar, ik ben bang dat dat ten koste zal gaan van de kwaliteit.

Overlord

Avatar

Ik verkies kwaliteit boven kwantiteit. Liever een handvol goede films dan een lading middelmatige.

NieuwsFilm

meest populair