Algemeen

Beruchte horror-reeks 'Faces of Death' krijgt reboot van Legendary

De semi-documentaire met gruwelijke beelden wordt nieuw leven ingeblazen door Legendary.

door Zilko Tarici om 17:13 in Algemeen
Dit is een remake die we niet zagen aankomen: Legendary Entertainment heeft onthuld dat ze de rechten hebben gekocht van Faces of Death, de beruchte 'exploitation'-horrorfilm uit 1978, waarvan werd beweerd dat hij echte dodelijke beelden bevatte.

De oorspronkelijke film werd gepresenteerd als een documentaire, waarin patholoog Francis B. Gröss beelden deelt van de meest gruwelijke dodelijke ongevallen van over de hele wereld. Hiermee probeert hij de vele 'gezichten van de dood' te bestuderen en te doorgronden.

Hoeveel van de beelden uit de oorspronkelijke film écht zijn is nog steeds een punt van discussie, maar een groot deel is overduidelijk gespeeld. Toch werd de film in veel landen verboden wegens de beruchte reputatie.

Een originele twist
De nieuwe versie van Legendary zal geregisseerd en geschreven worden worden door Isa Mazzei en Daniel Goldhaber, het duo achter horrorfilm Cam uit 2018.

In de nieuwe versie van Faces of Death volgen we een vrouwelijke moderator van een YouTube-achtige website, wiens taak het is om de meest gewelddadige en kwetsende content te verwijderen. Terwijl ze deze beelden bekijkt, beseft ze dat iemand de moorden uit de oorspronkelijke film een voor een nabootst. De vraag is nu: zijn de beelden echt of nep?

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Janushhw

Avatar

Klinkt zeer slecht.

chefry1983

Avatar

Ooit gezien bij Faces of death hoe bij een aapje de hersenen werden ingeslagen. Nee nooit meer! Dit zou verboden moeten worden

Gigan72

Avatar

Heb de orginele Faces of Death films wel gezien toen de tijd

Een aantal dingen waren echt
Een aantal dingen waren nep

Daanminator

Avatar

Vroeger gekeken maar deed me echt niks, heb op internet nu veel ergere filmpjes.

Coola

Avatar

Ben benieuwd

Maac

Avatar

Zodra de grens wordt overschreden van fictie naar realiteit klok ik uit. Ik kan in het bekijken van echte sterfgevallen geen vermaak halen en een educatieve context is er in mijn geval niet.

chefry1983

Avatar

@maac

Ik kan er ook geen vermaak uit halen

Monojaxx

Avatar

Walgelijke serie, dit zijn geen films maar gruwelijke documentaires vol dierenmishandeling. Begrijp niet dat dit ooit op de markt is gekomen.

Spider-fan

Avatar

Vreemd genoeg zijn ze gewoon op Youtube te vinden. Ik had het nooit gezien, maar ze zijn inderdaad heel bekend van naam. Ik denk dat het ook komt doordat het een pakkende titel is: Faces of Death.
Naar mijn idee komt het rechtstreeks voort uit Mondo Cane en de Mondo-films.
Bij de aftiteling van Faces of Death staat dat een zeer klein deel gereconstrueerd is.

NieuwsFilm

meest populair