Beruchte horror-reeks 'Faces of Death' krijgt reboot van Legendary

Beruchte horror-reeks 'Faces of Death' krijgt reboot van Legendary

De semi-documentaire met gruwelijke beelden wordt nieuw leven ingeblazen door Legendary.

Dit is een remake die we niet zagen aankomen: Legendary Entertainment heeft onthuld dat ze de rechten hebben gekocht van Faces of Death, de beruchte 'exploitation'-horrorfilm uit 1978, waarvan werd beweerd dat hij echte dodelijke beelden bevatte.

De oorspronkelijke film werd gepresenteerd als een documentaire, waarin patholoog Francis B. Gröss beelden deelt van de meest gruwelijke dodelijke ongevallen van over de hele wereld. Hiermee probeert hij de vele 'gezichten van de dood' te bestuderen en te doorgronden.

Hoeveel van de beelden uit de oorspronkelijke film écht zijn is nog steeds een punt van discussie, maar een groot deel is overduidelijk gespeeld. Toch werd de film in veel landen verboden wegens de beruchte reputatie.

Een originele twist
De nieuwe versie van Legendary zal geregisseerd en geschreven worden worden door Isa Mazzei en Daniel Goldhaber, het duo achter horrorfilm Cam uit 2018.

In de nieuwe versie van Faces of Death volgen we een vrouwelijke moderator van een YouTube-achtige website, wiens taak het is om de meest gewelddadige en kwetsende content te verwijderen. Terwijl ze deze beelden bekijkt, beseft ze dat iemand de moorden uit de oorspronkelijke film een voor een nabootst. De vraag is nu: zijn de beelden echt of nep?

NieuwsFilm

meest populair