Algemeen

Ruzie over betalingen rond 'A Quiet Place Part II'

John Krasinski en Emily Blunt zijn niet tevreden met de plannen van Paramount.

door Jim Pedd om 08:29 in Algemeen
Door het coronavirus is de filmwereld behoorlijk op z'n kop komen te staan. Paramount besloot bijvoorbeeld om een groot deel van zijn films al na 45 dagen op zijn streamingdienst te zetten.

Dat heeft mogelijk gevolgen voor de box office van een film en daarmee ook voor de mogelijke verdienste van de cast, crew en producenten. Om die reden horen we nu dat producent Michael Bay, regisseur John Krasinski en hoofdrolspeelster Emily Blunt een conflict hebben met de studio rond A Quiet Place Part II.

Ruzie over het geld
De drie hebben een clausule in hun contract, die maakt dat ze meer geld overhouden aan de film naarmate de box office hoger wordt. Dat was slim toen ze tekenden voor de film, aangezien het eerste deel met een budget van 20 miljoen dollar maar liefst 340 miljoen dollar opbracht aan de wereldwijde box office.

Maar het coronavirus en de kortere tijd dat een film in de bioscoop te zien is, zetten de mogelijke verdiensten flink onder druk.

Rond Wonder Woman 1984 speelde iets soortgelijks, maar betaalde filmstudio Warner Bros. uiteindelijk 10 miljoen dollar aan compensatie aan Gal Gadot en Patty Jenkins.

Helaas voor Bay, Krasinski en Blunt zou Paramount daar geen zin in hebben. Het conflict duurt dus nog wel even voort.

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair