Celebrity

'Get Out'-acteur Lakeith Stanfield verontschuldigt zich voor rol in antisemitische discussie

Hij had kunnen ingrijpen maar deed dat niet.

door FilmTotaal om 13:18 in Celebrity
Acteur Lakeith Stanfield, o.a. bekend van Get Out en de recente Judas and the Black Messiah, kwam recentelijk onder vuur te liggen vanwege zijn rol in een online discussie waarin antisemitische uitspraken werden gedaan. Hier biedt hij nu zijn verontschuldigingen voor aan.

Stanfield nam namelijk deel aan een gesprek in een chatroom van het sociale mediaplatform Clubhouse. Hij werd aangesteld als moderator in het gesprek dat voornamelijk ging over de ideeën van Louis Farrakhan, het hoofd van de Amerikaanse organisatie Nation of Islam. Geheel vlekkeloos verliep dit echter niet...

Reactie
Stanfield legt nu uit op zijn Instagram-pagina wat er precies gebeurde: ''Op een gegeven moment nam de discussie een heel negatieve wending en deden meerdere gebruikers vreselijke antisemitische uitspraken''.

De acteur deed er echter niks tegen, terwijl hij daartoe wel in staat was als moderator. Hij heeft hier dan ook spijt van: ''Ik had de discussie moeten stilleggen of me volledig moeten terugtrekken''.

Stanfield laat duidelijk weten dat hij het niet eens is met de uitspraken die werden gemaakt: ''Ik veroordeel alle vormen van haat en discriminatie en verontschuldig me voor wat er gebeurd is. Ik ben noch een antisemiet, noch een aanhanger van de ideeën die in de chatroom werden verkondigd''.

Bekijk zijn volledige bericht hieronder.NieuwsFilm

meest populair