Celebrity

Cancel Culture op hol? Disneyland moet attractie uit 'Sneeuwwitje' verwijderen

Het politiek correcte bashen gaat door...

door FilmTotaal om 14:19 in Celebrity
Er is controverse ontstaan over nieuwe kritiek op het wereldwijde pretpark Disneyland en dan vooral op de attractie Sneeuwwitje en de zeven dwergen met als officiële naam Snow White's Enchanted Wish.

Disney-animator Jim Shull, die al meer dan 30 jaar voor het 'huis van de muis' werkt, plaatste een screenshot van FOX NEWS op Twitter. Vorige week publiceerden recensenten Katie Dowd en Julie Tremaine een stuk waarin zij pleitten voor het actualiseren van de rit met een einde dat meer past bij het hedendaagse publiek.

Kiss of love
Het gaat om het einde van de attractie waarbij Sneeuwwitje wordt gekust door Prince Charming en zodoende ontwaakt uit haar magische slaap.

Tegenstanders zijn echter van mening dat dit een kus is tegen haar wil in waar ze geen wederzijdse goedkeuring voor heeft kunnen geven en dus een signaal is van ongewenste intimiteit.

Shull is het daar duidelijk niet mee eens: "Rekening houdend met het feit dat culturele veranderingen zich gedurende decennia continu voordoen, moet worden erkend dat in de context van het sprookje waarop de rit is gebaseerd, deze gewoon juist is. Mensen mogen natuurlijk het verhaal hekelen, maar het team heeft spectaculair werk afgeleverd"!NieuwsFilm

meest populair