Fan van horrorfilms? Check dan deze 5 films op Netflix

We zetten vandaag vijf horrorfilms van Netflix op een rij.

Fan van horrorfilms? Dan heeft Netflix heel wat voor je in zijn aanbod. Vandaag zetten we vijf horrorfilms op een rij die je moet zien op Netflix.

The Curse of La Llorona (2019)
Bekijk de afbeeldingRegie: Michael Chaves | Cast: Linda Cardellini, Roman Christou, Jaynee-Lynne Kinchen, Raymond Cruz
La Llorona. De huilende vrouw. Een gruwelijke verschijning, gevangen tussen hemel en aarde, in een verschrikkelijk lot dat ze zichzelf aangedaan heeft. Enkel het noemen van haar naam zorgt wereldwijd al generaties voor angst. Toen ze nog leefde, verdronk ze uit pure jaloezie haar kinderen, waarna ze zichzelf huilend van de pijn in de kolkende rivier wierp. Nu zijn haar tranen eeuwigdurend. Ze zijn dodelijk, en iedereen die 's nachts haar dodelijke roep hoort, is verdoemd. La Llorona schuilt in de schaduwen en heeft het voorzien op de kinderen; wanhopig om haar eigen kinderen te vervangen. Naarmate de eeuwen zijn verstreken, is haar verlangen heftiger geworden en zijn haar methoden angstaanjagender geworden. In het Los Angeles van de jaren zeventig, behoort de nacht toe aan La Llorona. Een vrouw die ervan verdacht wordt haar kinderen in gevaar gebracht te hebben, een medewerker van de sociale dienst en haar eigen kleine kinderen, worden al snel meesleept in een angstaanjagende bovennatuurlijke wereld. De enige hoop die ze hebben om de dodelijke wraakzucht van La Llorona te overleven, ligt in een gedesillusioneerde priester en de mythische praktijken die hij erop nahoudt om het kwaad te verdrijven.

The Grudge (2020)
Bekijk de afbeeldingRegie: Nicolas Pesce | Cast: Tara Westwood, Junko Bailey, David Brown, Zoe Fish
De film vertelt het angstaanjagende verhaal van Karen Davis, een Amerikaanse zuster. Zij verhuist naar Tokyo voor haar werk en krijgt snel te maken met een wraakzuchtige geest die er een handje van heeft zijn slachtoffers te bezetten. Vanaf hun eerste ontmoeting begint Karen te vrezen voor haar eigen leven en vooral als er een reeks bizarre sterfgevallen plaatsvinden in haar omgeving. Aan haar de taak om te proberen zo snel mogelijk een manier te vinden om de vloek te doorbreken.

Insidious (2010)
Bekijk de afbeeldingRegie: James Wan | Cast: Patrick Wilson, Rose Byrne, Ty Simpkins, Lin Shaye
Insidious betekent zoiets als 'verraderlijk', en dat is precies waar James Wan's nieuwste film om draait. De film draait om Josh en Renai, die al jaren gelukkig getrouwd zijn en drie kinderen hebben. Als ze verhuizen wordt hun gelukkige leventje echter verstoord: een van de kinderen raakt in een coma, en vervolgens gebeuren er vreemde dingen die niemand lijkt te kunnen verklaren. Langzaam worden de zaken steeds duisterder en beseffen ze dat ze hier te maken hebben met meer dan gewone zaken. Hun zoon is namelijk bezeten door een demon. Roger Ebert was niet zo positief over de film. Zo concludeert hij zijn recensie sarcastisch: The answers to such questions must necessarily remain theoretical at a metaphysical level, but at a practical level, the purpose of the presence is to generate startling bangs at frequent intervals, materialize unexpectedly, look horrifying and be a nuisance. Its purpose, in short, is to go BOO! Oftewel: alles wat er met het gezin gebeurt, gebeurt enkel en alleen voor het effect. Op RottenTomatoes is men relatief positief over James Wan's nieuwste film, daar scoort de film namelijk 66%, op basis van 151 recensies.

Sinister (2012)
Bekijk de afbeeldingRegie: Scott Derrickson | Cast: Ethan Hawke, Juliet Van Kampen, Fred Dalton Thompson, James Ransone
Ellison (Ethan Hawke), een schrijver van misdaadromans die gebaseerd zijn op waargebeurde politiezaken, heeft moeite om een nieuw verhaal te vinden. Hij verhuist met zijn gezin naar een huis waar een gehele familie is uitgemoord. Wanneer ze in het huis een doos met videobanden vinden waar nog meer moorden op staan, leidt dit zijn onderzoek naar een bovennatuurlijke entiteit.

The Conjuring (2013)
Bekijk de afbeeldingRegie: James Wan | Cast: Vera Farmiga, Patrick Wilson, Lili Taylor, Ron Livingston
Deze paranormale thriller speelt zich af in de jaren zeventig, en gaat over een koppel (Ron Livingston en Lili Taylor) dat zijn intrek neemt in een huis in Rhode Island waar naar verluidt goed- en kwaadaardige geesten rondwaren. Lorraine en Ed Warren (Vera Farmiga en Patrick Wilson), twee onderzoekers gespecialiseerd in bovennatuurlijke fenomenen, onderzoeken de zaak.

NieuwsFilm

meest populair