Carrièremissers: Sylvester Stallone in 'Rhinestone/Oscar/Get Carter/Driven/D-Tox' en natuurlijk...

Carrièremissers: Sylvester Stallone in 'Rhinestone/Oscar/Get Carter/Driven/D-Tox' en natuurlijk...

Een legende, maar niet zonder slag of stoot...

In onze rubriek 'Carrièremissers' gaan we dieper in op bepaalde keuzes van acteurs/actrices die achteraf gezien niet zo verstandig bleken. Vandaag is het de beurt aan Sylvester Stallone.

De spierbundel is voor velen een icoon, maakte furore in de jaren '80 en '90 als rivaal van Arnold Schwarzenegger en heeft een behoorlijke hitlijst (zowel als acteur als regisseur) op zijn naam staan, maar uiteraard was niet alles een slamdunk.

Hij heeft het record van de meeste flops geproduceerd, werd in 1990 bij de Razzies benoemd tot 'worst actor of the decade' en in 2000 'worst actor of the century'. Waar sommige collega's vaak één of twee titels noemen waar ze spijt van hebben, weet Sly er maar liefst zes op te noemen.

Het beruchte lijstje
Allereerst had hij niet al te vriendelijke woorden over voor John Landis' Oscar (1992). Ook de remake Get Carter (2000) van de klassieker met Michael Caine had wat hem betreft nooit gemaakt moeten worden. Eenzelfde lot is beschoren aan Driven (2000) van Renny Harlin. Eveneens niet trots is Stallone op het misbaksel D-Tox uit 2001.

Maar de twee titels die hij écht het liefste verloochent, zijn de muzikale comedy Rhinestone (1984) waarin hij "schitterde" naast Dolly Parton en uiteraard het absolute dieptepunt Stop! Or My Mom Will Shoot (1992). En dit knaagt misschien nog extra hard omdat het toentertijd een valstrik was van Schwarzenegger. Zie hieronder:


Hopelijk zijn die dagen voorbij, want met onder andere The Suicide Squad en Samaritan in aantocht zou hij hier weinig berouw van moeten krijgen.

NieuwsFilm

meest populair