Algemeen

'Army of the Dead' recensies: Top of flop?

De film Army of the Dead van Zack Snyder heeft eindelijk recensies gekregen, en die schetsen een wat genuanceerder beeld.

door Jim Pedd om 11:16 in Algemeen
Gisteren kwamen de eerste reacties op Zack Snyder's Army of the Dead al binnen. Maar dat waren reacties op sociale media, die vaak overwegend positiever zijn dan de uiteindelijke recensies.

Vandaag hebben we echter de eerste recensies van de film binnen en die schetsen een wat genuanceerder beeld. We zetten een hele rits recensies voor je op een rij.

De eerste recensies
Army of the Dead speelt zich af in de nabije toekomst als Las Vegas overlopen is door zombies. De Amerikaanse regering is van plan om de stad plat te bombarderen, om zo af te rekenen met de dreiging die hiervan uitgaat. Voordat het zover is, moet een team huurlingen een gigantisch bedrag contant geld uit een casino zien te halen. Maar niets is wat het lijkt, want de zombies blijken nog best slim te zijn.

Variety: "De film raakt in een stroomversnelling, maar de eerste helft voelt te algemeen en het geheel duurt iets te lang. Bij Netflix lijkt het wel dat de regisseur geen oorlog hoeft te voeren voor de Snyder Cut."

The Hollywood Reporter: "De energie en inventiviteit die je op alle niveaus kan zien in deze film - en nog maar te zwijgen van de sluwe humor - maken van Army of the Dead een bloedstollend episch franchise-debuut."

The Guardian: "Er zit iets vreemds en beklemmends ongeïnspireerd aan deze CGI-wereld; een continue twee-en-een-half uur durende generieke output van zombiecontent die een beetje zombie-achtig aanvoelt."

Vulture: "Army of the Dead zou veel leuker moeten zijn dan het is. Of misschien preciezer gezegd: hij zou in het midden en aan het einde net zo leuk moeten zijn als het begin. Hij begint geweldig, maar gaat maar door. En door. En door. En neemt zichzelf bij elke bocht weer nog wat serieuzer."

Games Radar: "Army of the Dead duurt te lang en laat veel onuitgelegd (de animatieserie Army of the Dead: Lost Vegas en prequelfilm Army of Thieves lossen dat op), en raakt hooguit een beetje aan het idee van de regering die een zombieplaag misbruikt om burgervrijheden op te heffen. Maar hij is leuk genoeg [...]"

Geek Culture: "Al met al is Army of the Dead de frisse wind die het zombiegenre nodig had. Met prachtig gepresenteerde nieuwe ideeën en geweldig spel van Dave Bautista, gecombineerd met een ongelofelijke soundtrack. Deze zombiefilm is zo goed als ze maar worden, en we kunnen niet wachten op de prequel en de animatieserie."

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

RobzZ01

Avatar

Zin in!!

eltorro

Avatar

Een mooie 77% op Rotten Tomatoes!

Robbepost

Avatar

Ik kijk hier wel naar uit!

AlanSmithee

Avatar

2,5 uur? Fuck dat. Ze moeten editors weer eens wat werk geven daar in Hollywood.

Robbepost

Avatar

^ wordt dit ook een Snyder trilogie?

Master Of Films

Avatar

^
Dat is toch een Snyder trilogie? Of is 2,5 uur slo-mo niet genoeg dan?

Gigan72

Avatar

We gaan het zien volgende week.
Ik ben er klaar voor

NieuwsFilm

meest populair