Algemeen

Zwarte Superman is gedurfd en de hoogste tijd volgens Zack Snyder

Snyder steunt het project van J.J. Abrams en Ta-Nehisi Coates.

door Jim Pedd om 16:00 in Algemeen
Recent werd bevestigd dat Warner Bros. samen met J.J. Abrams en Ta-Nehisi Coates werkt aan een nieuwe Superman-film. Daarin zal de hoofdrol gespeeld worden door een zwarte acteur en wat Zack Snyder betreft, was het de hoogste tijd.

Het project van Abrams en Coates staat te boek als een 'Elseworlds'-project, wat betekent dat de boel zich helemaal los van het DC Extended Universe afspeelt (een beetje zoals Joker en The Batman).

De hoogste tijd
Tijdens een interview met de Radio Times, ging Snyder in op het feit dat zijn Superman, Henry Cavill, voorlopig niet terug lijkt te keren. "Ik hou van J.J. [Abrams] en van wat hij in het verleden gemaakt heeft," begon Snyder.

"Ik ben heel benieuwd om te zien wat er gebeurt. Ik vind het gedurfd en cool en eigenlijk was het ook de hoogste tijd. Maar ik hou ook van Henry [Cavill] als Superman, natuurlijk. Hij is mijn Superman."

"Ik ben op geen enkele manier betrokken bij het maken van beslissingen bij Warner Bros.," ging Snyder verder. "Voor mij is het dus ook een kwestie van afwachten en zien wat ze hiermee doen en hoe het eindigt. Maar het lijkt erg interessant."

18 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Gigan72

Avatar

Dit is gewoon een politieke correct antwoord
Want als hij zou zeggen ik vind het een slecht idee dan was het internet ontploft en was hij voor racist uit gemaakt.

Robbepost

Avatar

^inderdaad!
Ik denk dat hij het onzin vind.

kokosnoot

Avatar

Hij had kunnen zeggen, geen witte of zwarte superman, ook geen aziatische....nee een zombie superman das pas vernieuwend. Ok ben een beetje melig maar wordt hier ook wel een beetje moe van, die gefixeerde focus op huidskleur tegenwoordig.

Als het iemand is van de oorspronkelijke planeet van Superman met een andere naam, die de zelfde krachten heeft als de Clark Kent Superman vind ik het prima. Maar een zwarte Clark Kent vind ik gewoon raar. Komt er dan straks een Aziatische Clark Kent en dan een latino Clark Kent? Slecht idee en onnodig verwarrend als ze dat zouden bedoelen.
Lijkt mij overigens dat ze gewoon een zwarte medebewoner bedoelen van de oorspronkelijke planeet van de Clark Kent Superman.

Overlord

Avatar

Ik kan ook niet wachten op een blanke Shaft

RobzZ01

Avatar

De nuance hierin ligt 'm in het feit dat hij niet Clark Kent benoemt. Een zwarte superman is ook van de comics. Calvin Ellis bijv. Net als dat Miles Morales een zwarte Spider-man is van de comics, en niet Peter Parker zomaar zwart maakt.

Calvin Ellis naar het scherm? Waarom niet? Maar Clark Kent aanpassen terwijl je Henry hebt?

Civilian Supreme

Avatar

Ik wil een witte black panther en ik wil meer blanken in de Coming to America films.

Vleeshaak

Avatar

White washing is gigantisch fout, maar andersom is het dan weer representation en is het weer iets positiefs. Snap dat verschil nooit.

Nosefan x

Avatar

Waarom zwarte versies maken van blanke superhelden inplaats van de zwarte superhelden gebruiken die al bestaan of misschien ik weet niet, NIEUWE characters bedenken. Laat het maar keihard floppen allemaal

Rutherford

Avatar

Ik wil een vrouw als Superman. Met behoud van naam natuurlijk.

RogueWon

Avatar

Waar blijft Frietgezicht en zijn grap over The Invisible Man die keihard (en vooral vliegensvlug) door Superman van achteren genomen wordt terwijl 'ie bezig was met Wonder Woman?

Mothercopper

Avatar

Oh oh oh wat is er toch mis in de wereld. Nou, dan wordt het snel tijd voor een witte Falcon of Powerman

Monojaxx

Avatar

Wat een achterlijk idee. Kryptonians zijn allemaal blank, er bestaan geen zwarte versies, het zijn namelijk geen mensen!

Master Of Films

Avatar

Ta-Nehisi Coates = Reycist.

kokosnoot "maar wordt hier ook wel een beetje moe van, die gefixeerde focus op huidskleur tegenwoordig."
Dat is helaas de tijd waarin we leven. Helemaal met social media, dat steeds meer op een bepaalde indoctrinatie gaat lijken. Hierbij wordt China niet eens uniek meer in de wereld. Als extra bonus gaat de media ook aan de haal, zodat het alsnog door de strot wordt geduwd.

Hutje op de heide, met op de achtergrond het gezang van vogels, zou je dan een oude leuke non politieke Superman comic eens gaan lezen. Uiteraard staat immigratie ook centraal in de Superman comics, of beter gezegd het is meer verweven. Maar het is niet zo dat het bij elke Superman comic er naar wordt verwezen dat Kal-El een immigratie is. Op gegeven moment weet men heus wel dat water nat is.

kokosnoot "Komt er dan straks een Aziatische Clark Kent en dan een latino Clark Kent?"
Vergeet dat maar, er zijn meer Aziaten en Latino's over de hele wereld dan de zwarte bevolking. Als je echt over minderheden wilt hebben, dan moet je maar eens over roodharigen hebben. En niet zomaar roodharigen met blauwe ogen. Dat zijn pas echte minderheden. Smiley face

Dawgruule

Avatar

Cavill is nog steeds perfect als Superman

kokosnoot

Avatar

@Mof haha top!

Een roodharige met blauwe ogen zou een opvallende supergirl zijn!

StoelPuntje

Avatar

Nee. Nee. Nee. Helemaal klaar met dat 'Woke' gedoe. NORMALE mensen willen gewoon een film kijken, in de fantasie kruipen en even de wereld vergeten ik plaats van die twee procent achterlijken die etnischiteiten zitten te tellen om dan dunne poep te spuiten..

Goku32

Avatar

Dit is gewoon slecht en slaat nergens op, wat krijgen we hierna een omgebouwde superman, een indo superman. Het is allemaal gek aan het worden op de wereld. En deze man moet dit zeggen want anders word hij als een rasict gezien. Maar een zwarte superman doe normaal. Waar kan deze superman niet tegen blanke vla.

MrBurnham

Avatar

Blanke jezus wordt toch ook geaccepteerd. Waarom geen donkere superman

NieuwsFilm

meest populair