Marvel Studios in de problemen in China?

Marvel Studios in de problemen in China?

Films als Shang-Chi en Eternals mogen er vermoedelijk niet in de bioscoop draaien.

Het lijkt erop dat Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings en Eternals niet meer uitgebracht worden in China. De films lopen daarmee mogelijk tegen de problemen met de Chinese censuur.

Variety meldt dat op basis van een bericht van het Chinese CCTV6, dat een feature had over Phase 4 van het Marvel Cinematic Universe. Daarin werd van acht van de tien titels die Marvel Studios heeft aangekondigd voor deze 'fase' van zijn plannen de releasedatum genoemd, behalve van Shang-Chi en Eternals.

Niet te zien?
Dat CCTV6 de films niet noemt, is belangrijk. Het wordt namelijk door de Chinese afdeling van propaganda gerund en dat bepaalt welke film wel of geen release in het land krijgt.

Sowieso kan het moeilijk zijn voor Amerikaanse filmproducties om uitgebracht te worden in China. Het is een grote markt waar vooral met dit soort films enorme bedragen verdiend kunnen worden.

Hollywood geeft daarom redelijk vaak toe aan Chinese wensen. Zo werd in Doctor Strange het personage The Ancient One van een Tibetaans personage veranderd tot een Amerikaans. En Logan werd wat milder gemaakt qua geweld, zodat de Chinese censuur de film uit wilde brengen.

NieuwsFilm

meest populair