Algemeen

Dave Bautista is dolblij met zijn rol in 'Dune'

Hij is regisseur Denis Villeneuve erg dankbaar voor de kans.

door Jim Pedd om 11:23 in Algemeen
Dave Bautista vertelde tijdens een nieuw interview over de wijze waarop hij gecast werd in Dune van regisseur Denis Villeneuve.

De nieuwste poging om het beroemde boek van Frank Herbert naar het witte doek te brengen zou eigenlijk afgelopen december al in de bioscopen hebben gedraaid. Intussen staat de release gepland voor oktober en komt deze zowel op HBO Max als in de bioscopen uit.

Interessante casting
Tegenover Collider vertelde Bautista dat hij al lang hoopte een rol in de film te krijgen. Maar hij wilde Villeneuve niet zomaar benaderen en was daarom erg blij dat de regisseur hem belde.

"Ik wilde zo graag deel van die film zijn. Maar ik belde niet, ik wilde niet zo iemand zijn die zou bellen en zou zeggen: 'Hey, Denis, is er een rol voor mij?' Zo iemand heb ik nooit willen zijn," begon Bautista. "Maar hij belde mij en zei niet zoiets van 'dus er is een rol...', in plaats daarvan vroeg hij meteen of ik deze rol zou willen spelen. Ik was echt verbaasd en wist niet wat ik moest zeggen, behalve 'ja'."

De acteur kijkt er enorm naar uit dat mensen straks van Dune kunnen genieten. "Mensen hebben hier al jaren en jaren en jaren op gewacht. En ze zijn zo gepassioneerd over de boeken. Dus dat ik zo'n integraal onderdeel van deze film mag zijn, was voor mij een persoonlijk statement. Een emotie die je niet kan kopen, dat gevoel van trots."

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Lurking metafan

Avatar

Ik denk dat Villeneuve met Dune ook een goede combinatie is.

Kan niet wachten!

RoberPaulsen

Avatar

Ben hier heel erg benieuwd naar, onlangs de boeken nog een keer gelezen om het geheugen even op te frissen.

NieuwsFilm

meest populair