Algemeen

'Dune' is een van de mooiste films ooit

Dat vindt hoofdrolspeler Dave Bautista van de film Dune van Denis Villeneuve.

door Jim Pedd om 22:30 in Algemeen
Acteur Dave Bautista is echt helemaal dol op Dune van regisseur Denis Villeneuve. Hij vindt dat Dune een van de mooiste films ooit is.

Dune is het eerste van een tweedelige verfilming van het gelijknamige boek van Frank Herbert uit 1965. Centraal staat Paul Atreides, de zoon van een adellijke familie in een interstellaire feodale samenleving. Hij moet naar de meest gevaarlijke planeet van het universum reizen, Dune, om daar de meest waardevolle grondstof te beschermen.

Mooiste film ooit
Een van de hoofdrolspelers is acteur Dave Bautista, die te zien is als Glossu Rabban - een gewelddadige en sadistische oorlogsheer. Hij vindt het een behoorlijk briljante film.

"De wereld die [Denis Villeneuve] gemaakt heeft, gaat echt aan mij voorbij. Het is zo mooi en anders, en vaak zo duister en vreemd. Maar het is niet iets dat ik mij ooit had kunnen voorstellen. Ik heb die creatieve kracht niet", aldus Bautista.

"Dune is speciaal. Ik denk dat mensen echt omver geblazen worden. Het wordt een van de mooiste films die mensen ooit gezien hebben. Ik geloof echt dat mensen die fan zijn van de boeken al helemaal niet overeind blijven. Omdat zij niets hebben ter referentie in relatie tot de boeken. Maar nu wel. Ze hebben nu een visuele referentie. Hij nam deze personages, hij nam deze wereld, heeft ze uit het boek geplukt en hen op het doek geplaatst. Het is episch."

12 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Robbepost

Avatar

Dave is natuurlijk wel een beetje gekleurd.

Echter ik verwacht ook dat het zo is. Ik vind Bladerunner 2049 er parelachtig uitzien en deze zal denk ik niet minder zijn. Wel heel andere stijl qua landschappen en 'objecten'.

Juvefan

Avatar

Aanhalingstekens bij die titel gebruiken! Deze website wordt steeds meer een journalistiek niveau van helemaal niets. Afgelopen week ging een artikel zelfs over dat iemand zei dat iemand anders iets gezegd had en zelfs dat had geen aanhalingstekens, maar werd als feit betiteld. Treurig. Zo lang clickbait maar geld in het laatje brengt, he redactie.

Dawgruule

Avatar

Wij van wceend...

Spider-fan

Avatar

Zouden we deze nog in de bioscoop krijgen? Ik ging tegenwoordig minder naar de film dan vroeger, dus voor mij was de lockdown niet zo'n groot probleem, maar hier wilde ik wel heen (en No Time to Die natuurlijk, die ze beter Nobody Waits Forever kunnen noemen).

kokosnoot

Avatar

Ik zou deze zeker in de bios willen zien! Vraag me af of er ooit een 2e deel komt...dat zou anders wel heel jammer zijn!

Jeroenevertp

Avatar

Je kunt dit inderdaad niet als feit bestempelen. Het is de mening van 1 persoon, en dan ook nog de hoofdrolspeler.
Logisch dat je het geweldig vindt.
Of dit gaat aanslaan zal de toekomst uitwijzen.

RoberPaulsen

Avatar

Blade Runner was ook al zo fantastisch, kijk hier zeer naar uit.
De muziek bij Blade Runner was ook al zo geweldig

pollux

Avatar

Dave is ook niet helemaal op de hoogte. In 1984 was er al verfilming van Dune, die overigens helemaal niet zo slecht was.

GreenHornet

Avatar

Film kan mooi zijn. Ik hoop dat er nog geld over is voor marketing. Hoe trek je de gewone man naar deze film. Dan heb ik het niet over Dune fans.

Jack Burton

Avatar

Ik heb geen zin om een film over wormen en drugs te zien.

NieuwsFilm

meest populair