'Dune' is een van de mooiste films ooit

'Dune' is een van de mooiste films ooit

Dat vindt hoofdrolspeler Dave Bautista van de film Dune van Denis Villeneuve.

Acteur Dave Bautista is echt helemaal dol op Dune van regisseur Denis Villeneuve. Hij vindt dat Dune een van de mooiste films ooit is.

Dune is het eerste van een tweedelige verfilming van het gelijknamige boek van Frank Herbert uit 1965. Centraal staat Paul Atreides, de zoon van een adellijke familie in een interstellaire feodale samenleving. Hij moet naar de meest gevaarlijke planeet van het universum reizen, Dune, om daar de meest waardevolle grondstof te beschermen.

Mooiste film ooit
Een van de hoofdrolspelers is acteur Dave Bautista, die te zien is als Glossu Rabban - een gewelddadige en sadistische oorlogsheer. Hij vindt het een behoorlijk briljante film.

"De wereld die [Denis Villeneuve] gemaakt heeft, gaat echt aan mij voorbij. Het is zo mooi en anders, en vaak zo duister en vreemd. Maar het is niet iets dat ik mij ooit had kunnen voorstellen. Ik heb die creatieve kracht niet", aldus Bautista.

"Dune is speciaal. Ik denk dat mensen echt omver geblazen worden. Het wordt een van de mooiste films die mensen ooit gezien hebben. Ik geloof echt dat mensen die fan zijn van de boeken al helemaal niet overeind blijven. Omdat zij niets hebben ter referentie in relatie tot de boeken. Maar nu wel. Ze hebben nu een visuele referentie. Hij nam deze personages, hij nam deze wereld, heeft ze uit het boek geplukt en hen op het doek geplaatst. Het is episch."

NieuwsFilm

meest populair