Algemeen

Amazon Prime Video voegde deze 23 films nieuw toe deze week

Check hier alle nieuwe toevoegingen die Amazon Prime Video deze week gedaan heeft.

door Jim Pedd om 22:30 in Algemeen
Het was weer een lekkere week op Amazon Prime Video. Vandaag zetten we weer alle nieuwe toevoegingen voor je op een rij.

De Oost (2020)
Regie: Jim Taihuttu | Cast: Chico Kenzari, Huub Smit, Jeroen Perceval, Coen Bril
Indonesië, 1946. Johan (Martijn Lakemeier) is een jonge Nederlandse soldaat die samen met ruim honderdduizend anderen wordt uitgezonden om orde op zaken te stellen in Nederlands-Indië tijdens de onafhankelijkheidsoorlog. Gaandeweg raakt hij in de ban van de charismatische legerkapitein Westerling, bijgenaamd De Turk (Marwan Kenzari). Wanneer de oorlog escaleert en De Turk het verzet van de bevolking steeds genadelozer neerslaat, wordt de lijn tussen goed en kwaad voor Johan steeds vager.

The Gangster, the Cop, the Devil (2019)
Regie: Won-Tae Lee | Cast: Dong-seok Ma, Mu-Yeol Kim, Sung-kyu Kim
In het $9 miljoen kostende The Gangster, The Cop, The Devil speelt Lee een gangsterleider die een dodelijke aanval overleeft van een seriemoordenaar. Hij vormt een onwaarschijnlijk samenwerkingsverband met een politieagent om de seriemoordenaar op te sporen en een bloederige halt toe te roepen.

Wolf (2013)
Regie: Jim Taihuttu | Cast: Chemsedine Amar, Mark Catuogno, Jill Ann Christiano, Steef Cuijpers
Maj-id is een getalenteerde kickbokser, die woont in een grijze, anonieme suburb. Als zijn vechtlust hem steeds meer beruchtheid geeft binnen en buiten de ring, gaan de werelden van kickboksen en de georganiseerde misdaad steeds meer op elkaar lijken. Maj-id begint langzaam zicht te verliezen op wat hij nu eigenlijk wil.

Tenure (2008)
Regie: Mike Million | Cast: Luke Wilson, Gretchen Mol, David Koechner, Sasha Alexander
Charlie (Luke Wilson) doceert Engels aan een universiteit. Als leraar is hij best goed, maar als academicus minder. En zonder wetenschappelijke publicatie zit een vaste benoeming er in. Tot overmaat van ramp kondigt de decaan de komst aan van een veelbelovende assistente uit Yale. Professor Elaine is niet alleen mooi, charmant en hoogbegaafd, ze vormt ook een bedreiging voor Charlies carrière.

The Corrupted (2019)
Regie: Ron Scalpello | Cast: Sam Claflin, Timothy Spall, Hugh Bonneville, Noel Clarke
Liam, net uit de bak, verloor alles door een crimineel syndicaat dat geleid wordt door Clifford Cullen. Deze heeft intussen de hoogste rangen binnen de politieke en de financiële wereld geïnfiltreerd en heeft ook de politie in zijn zakken. Ondanks zijn pogingen om met een schone lei te beginnen geraakt Liam betrokken bij samenzweringen en corruptie.

Oma maa (2018)
Regie: Markku Pölönen | Cast: Oona Airola, Konsta Laakso, Konsta Laakso, Antti Virmavirta
Na de Tweede Wereldoorlog trotseert een jonge vrouw haar upper-class familie door te trouwen met een gewonde oorlogsveteraan. Ontsnappend aan vooroordelen, gaan ze op weg naar een nieuw begin in de wildernis.

The Conjuring (2013)
Regie: James Wan | Cast: Vera Farmiga, Patrick Wilson, Lili Taylor, Ron Livingston
Deze paranormale thriller speelt zich af in de jaren zeventig, en gaat over een koppel (Ron Livingston en Lili Taylor) dat zijn intrek neemt in een huis in Rhode Island waar naar verluidt goed- en kwaadaardige geesten rondwaren. Lorraine en Ed Warren (Vera Farmiga en Patrick Wilson), twee onderzoekers gespecialiseerd in bovennatuurlijke fenomenen, onderzoeken de zaak.

A Family Man (2016)
Regie: Mark Williams | Cast: Alison Brie, Gerard Butler, Willem Dafoe, Gretchen Mol
Het familiedrama gaat om een meedogenloze headhunter genaamd Dane Jensen. Hij maakt aanstalten om het bedrijf waarvoor hij werkzaam is over te nemen, maar hier komt verandering in als zijn zoon ernstig ziek raakt. Eensklaps ziet Jensen zijn focus voor het werk vergaan, om plaats te maken voor zijn gezin.

The Con Is On (2018)
Regie: James Oakley | Cast: Alice Eve, Maggie Q, Sofía Vergara, Uma Thurman
Na een dronken avond smijten Harriet en haar man Peter - twee oplichters - een hoop geld over de balk. Het is echter het geld van crimineel Irina, die over lijken gaat om haar buit terug te krijgen. Uit angst vlucht het tweetal naar Hollywood om de poen bijeen te verzamelen. Al snel vinden ze een doelwit: Peter's gestoorde, maar welgestelde ex-vrouw. Om haar vinger draagt ze een waardevol juweel, dat Harriet en Peter met gebruikmaking van trucs en heel veel leugens trachten te stelen.

Manhattan Nocturne (2016)
Regie: Brian DeCubellis | Cast: Yvonne Strahovski, Adrien Brody, Jennifer Beals, Campbell Scott
Porter Wren is een roddelbladschrijver in New York die verslag doet van moorden, tragedies en alles dat ook maar een beetje op de waarheid lijkt. Thuis is hij de perfecte familieman, toegewijd aan z'n vrouw Lisa, maar hier komt verandering wanneer hij wordt benaderd door een verleidelijke vreemdeling genaamd Caroline. Wanneer zij hem vraagt onderzoek te doen naar de moord op haar man Simon, kan Porter dit niet weerstaan en komt hij terecht in een naargeestig web van seksuele obsessie en chantage. Dit vormt een bedreiging voor zijn baan, z'n huwelijk en zelfs z'n leven. Bekijk hieronder de trailer.

The Last Five Years (2014)
Regie: Richard LaGravenese | Cast: Anna Kendrick, Jeremy Jordan, Tamara Mintz, Cassandra Inman
Jamie Wellerstein is een jonge en getalenteerde schrijver die verliefd wordt op actrice Cathy Hiatt. Laatstgenoemde bevindt zich allereerst aan het einde van het huwelijk en gaat met haar liedjes steeds meer terug in de tijd, richting het prille begin van de relatie. De liedjes van Jamie worden juist chronologisch gebracht, wat wil zeggen dat hij zich eerst aan het begin van de relatie bevindt en gedurende de film steeds meer richting het einde van hun huwelijk gaat.

The Hollow Point (2016)
Regie: Gonzalo López-Gallego | Cast: Ian McShane, Lynn Collins, Patrick Wilson, John Leguizamo
Een oude sheriff wordt naar een stadje aan de grens met Mexico gebracht. Het stadje blijkt al snel het toneel van een drugsdeal tussen de Mexicaanse cartels en het is aan de oude sheriff en een nieuwe om dit te stoppen.

The Mercenary (2019)
Regie: Jesse V. Johnson | Cast: Dominiquie Vandenberg, Louis Mandylor, Carmen Argenziano, Manny Alva
Maxx verdient zijn geld als huurmoordenaar. Wanneer een missie in Zuid-Amerika misgaat, wordt hij voor dood achtergelaten. Maxx blijft echter in leven en krijgt een andere kijk op de wereld. Zijn vredige bestaan blijkt van korte duur wanneer hij te maken krijgt met huurmoordenaars die hij nog van vroeger kent.

Angel of Mine (2019)
Regie: Kim Farrant | Cast: Yvonne Strahovski, Luke Evans, Noomi Rapace, Richard Roxburgh
Lizzie is een mentaal niet al te stabiele vrouw en dat is ook niet zo vreemd. Naast de dood van haar ene dochter dreigt ze ook nog haar andere kind te verliezen in een voogdijstrijd met haar ex-man Mike (Luke Evans). Wanneer Lizzie de dochter van haar buurvrouw Claire (Yvonne Strahovski) ziet, begint ze ervan overtuigd te raken dit eigenlijk haar eigen dochter is. De geobsedeerde Lizzie stalkt haar buren en verliest ze geen moment uit het oog, waardoor Claire en haar man op hun hoede zijn. Hun pogingen om Lizzie op afstand te houden, zorgen er echter voor dat haar gedrag alleen maar extremer wordt.

The Blind Side (2009)
Regie: John Lee Hancock | Cast: Sandra Bullock, Tim McGraw, Quinton Aaron, Jae Head
Sandra Bullock speelt in het waargebeurde verhaal over de American Football speler Michael Oher. Hij wordt in zijn begin jaren als dakloze uit een arme (zwarte) wijk gehaald en krijgt onderdak bij een (wit) gezin. Dit zet een serie gebeurtenissen in gang die het leven van zowel Michael als die van de familie Touhy voorgoed zal veranderen...

Hollow point (1996)
Regie: Sidney J. Furie | Cast: Thomas Ian Griffith, Tia Carrere, John Lithgow, Donald Sutherland
Thomas Livingston probeert de Russische, Chinese en Italiaanse Maffia samen te voegen tot één machtig en rijk syndicaat. Het is aan FBI agente Diane en DEA Agent Max om hier een stokje voor te steken.

Stockholm (2018)
Regie: Robert Budreau | Cast: Ethan Hawke, Noomi Rapace, Mark Strong, Christopher Heyerdahl
Vertelt het waargebeurde verhaal van de beruchte bankoverval en de gijzeling in Stockholm in 1973. In de uren die volgen beginnen de gijzelaars sympathie op te brengen voor hun gijzelnemers. Het gaat zelfs zo ver dat ze hen willen beschermen en ze zich tegen de politie keren.

Training Day (2001)
Regie: Antoine Fuqua | Cast: Denzel Washington, Ethan Hawke, Scott Glenn, Tom Berenger
De jonge officier Hoyt realiseert eindelijk zijn droom wanneer hij de anti-drugs brigade van Los Angeles vervoegt. Het is Alonzo Harris, een oud-gediende die hem de knepen van het vak leert. De nachtmerrie begint wanneer Hoyt beseft dat Harris door en door corrupt is.

Strange But True (2019)
Regie: Rowan Athale | Cast: Nick Robinson, Amy Ryan, Greg Kinnear, Brian Cox
Tijdens de avond van het schoolbal sterft Ronnie Chase op tragische wijze, terwijl zijn vriendin Melissa overleeft. Vijf jaar later arriveert Melissa op de stoep van de familie van Ronnie. Ze vertelt hen dat ze zwanger is van hem. Ondanks dat de familie sceptisch is, proberen ze haar gelijk te bewijzen. Ze komen er echter achter dat de werkelijkheid veel angstaanjagender is dan ze zich hadden voorgesteld.

Affairs of State (2018)
Regie: Eric Bross | Cast: David Corenswet, Thora Birch, Adrian Grenier, Mimi Rogers
Michael Lawson is een politiek assistent in Washington D.C. In zijn zoektocht naar macht doet hij er alles aan om deel te nemen aan de de campagne van Senator Baines, inclusief het chanteren van de adviseur van Baines en naar bed gaan met de vrouw van de kandidaat. Maar wanneer hij de verleidelijke dochter van de senator er ook bij betrokken raakt, komt Lawson er al snel achter dat zijn gevaarlijke spel dodelijk kan zijn.

Disturbing the Peace (2020)
Regie: York Alec Shackleton | Cast: Guy Pearce, Devon Sawa, Barbara Blank, Branscombe Richmond
Een marshal uit de kleine stad die geen pistool meer heeft gedragen sinds hij de Texas Rangers verliet na een tragische schietpartij, moet zijn pistool opnieuw oppakken om te vechten met een bende outlaw motorrijders die de stad is binnengevallen om een brutale en gewelddadige overval te maken.

You, Me and Him (2017)
Regie: Daisy Aitkens | Cast: Faye Marsay, Sarah Parish, David Tennant, Lucy Punch
Het Lesbische stelletje Olivia en Alex, hebben een groot leeftijdsverschil, maar houden erg van elkaar. Als de vraag van zwangerschap zich voordoet, en hun buurman John met hen bevriend raakt, maken ze allebei verschrikkelijke keuzes.

The 2nd (2020)
Regie: Brian Skiba | Cast: Ryan Phillippe, Casper Van Dien, Jack Griffo, William Katt
Terwijl hij zijn zoon ophaalt van de universiteit, bevindt agent van de geheime dienst Vic Davies zich midden in een terroristische operatie met hoge inzet en moet hij nu al zijn vaardigheden gebruiken tegen de gewapende factie.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Zembo

Avatar

Allemaal leuk en aardig maar underground railroad krijgt van mij alle aandacht. De oost ga ik zodra ik weer in NL ben met mijn schoonvader kijken. Die heeft fam in indonesie die dit mee heeft gemaakt toendestijds.

Dawgruule

Avatar

De oost is meer fictie dan waarheid

Bigds9fan

Avatar

De Oost meteen gezien, heel indrukwekkend.

Joost van den Heuvel

Avatar

Klopt dit wel? The Gangster, the Cop, the Devil en Wolf zie ik bijvoorbeeld niet.

Die zoek functie van Amazon is gewoon extreem gaar. Die Koreaanse film staat er zo te zien wel op, als je een directe link gebruikt.

David Mills

Avatar

Dit is een matig rijtje met uitzondering van The Blind side en Training Day. Oost heb ik nog niet gezien.

NieuwsFilm

meest populair