Krijgt 'No Time to Die' een spin-off rond Lashana Lynch?

Krijgt 'No Time to Die' een spin-off rond Lashana Lynch?

Zou het mogelijk zijn, of faalt dit plan ook?

Het gerucht gaat al sinds de aankondiging van No Time to Die, dat de makers van plan zijn een spin-off te maken. Die zou dan moeten draaien om het personage van Lashana Lynch, Nomi genaamd - de nieuwe 007.

In april 2019 voegde Lynch zich bij de cast van No Time to Die. Ze bleek een MI6-agent te spelen die de 007-status kreeg van James Bond. Sinds dat nieuws bekend werd gemaakt, gaan er al verhalen over een mogelijke spin-off voor de actrice. Maar hoe groot is de kans dat dit gaat lukken?

Mislukte pogingen
Verschillende spin-offs van Bond zijn de afgelopen jaren in ontwikkeling geweest, maar geen enkele haalde het. Zo wilden de makers een spin-off rond Halle Berry's Bond-girl uit Die Another Day (2002) maken. Jinx. Maar hoewel ze ontvangen werd als een van de beste Bond-girls in de franchise, zag men toch geen mogelijkheid haar een film te geven.

In 1997 overwogen de makers ook al een spin-of te maken. Die zou over Michelle Yeoh's Bond-girl Wai Lin uit Tomorrow Never Dies gaan. Maar ook dat plan werd geschrapt, omdat men bang was dat een heel film ophangen aan Wai lin niet zo slagen.

De kans is groot dat de plannen rond Nomi uiteindelijk ook in dit rijtje geschaard worden. Een leuke poging rond een sterk personage, maar te veel angst bij de makers dat het personage zo'n film niet zelf kan dragen.

Misschien wel?
Tegelijk zou het wel binnen deze tijden passen om het personage een eigen film te geven. Filmstudio's werken hard om een grote franchise te bouwen, want sinds het Marvel Cinematic Universe weet iedereen dat een overkoepelend en onderling verbonden filmuniversum (mits goed gedaan) goed is voor bakken geld.

Zoiets zou bij de James Bond-franchise ook zomaar kunnen werken. Aangezien Daniel Craig na No Time to Die stopt als James Bond, zou het ook goed mogelijk kunnen zijn dat zo'n spin-off er eindelijk eens in zit. De ruimte is er immers.

NieuwsFilm

meest populair