In welke 'Mad Max'-film vallen de meeste doden?

In welke 'Mad Max'-film vallen de meeste doden?

Mad Max zit vol keiharde actie en sterfscènes. Maar welke heeft de meeste?

In elke Mad Max-film zien we heel wat keiharde actie. Maar welke van de vier films die tot nu toe verschenen heeft het hoogste aantal slachtoffers?

De eerste Mad Max-film was relatief mild, met Mel Gibson als hoofdrolspeler die op een bloedige wraakmissie gaat als zijn familie om het leven komt. De politieagent maakt vooral in de finale heel wat dodelijke slachtoffers. In de films daarna vervalt de samenleving meer en meer in chaos en maakt men meer slachtoffers.

De dodelijkste
In de eerste Mad Max-film vallen slechts 13 dodelijke slachtoffers (14 als je zijn hond meetelt. Daarna gaat het hard, want in The Road Warrior vallen er stukken meer: 51 om precies te zijn.

Vervolgens deed regisseur George Miller het weer iets rustiger aan met Beyond Thunderdome, waarin er in totaal 11 vallen. Dat kwam vooral omdat de schurk Aunt Entity nog best een redelijke vrouw bleek te zijn.

Maar de dodelijkste film van allemaal is de meest recente. In Fury Road komen een - voor de franchise - recordbrekende 75 mensen om het leven. Dat zijn met name de War Boys die het onderspit delven.

En dat belooft natuurlijk wat voor het geplande vervolg, Furiosa, dat volgend jaar ergens opgenomen schijnt te worden.

NieuwsFilm

meest populair