'Army of the Dead': Dit zijn de toekomstplannen van Netflix

'Army of the Dead': Dit zijn de toekomstplannen van Netflix

Vanaf 21 mei kan je Army of the Dead streamen. En dat is slechts het begin.

Vanaf 21 mei kan je Army of the Dead streamen op Netflix. De film van regisseur Zack Snyder is goed ontvangen door critici, die de actie, humor en grote cast prijzen. Gelukkig maar voor Netflix, want dat wil hier een grote franchise omheen bouwen.

Army of the Dead speelt zich af in de nabije toekomst. Heel Las Vegas is in de greep van zombies en de stad wordt nu omringd door een muur van zeecontainers. De Amerikaanse overheid is vastbesloten een einde te maken aan deze bedreiging en wil daarom een kernbom op de boel gooien. Een team van huurlingen gaat, enkele dagen voordat het zover is, op missie om de kluis van een casino leeg te halen, waar honderden miljoenen dollars in cash liggen. Maar de zombies blijken slimmer dan gedacht en dat niet alleen: de Amerikaanse regering wil de bom een stuk eerder op de stad gooien.

Grootse toekomst
Het project werd al in maart 2007 aangekondigd door Universal Studios en Warner Bros. Entertainment, maar wist nooit van de grond te komen. Tot januari 2019, toen Netflix de rechten kocht met het idee er een grote franchise van te maken.

Dat lijkt wel goed te komen, want tot nu toe kondigde men twee projecten formeel aan en schijnt Zack Snyder aan een derde te werken.

ARMY OF THIEVES: Allereerst kunnen we Army of Thieves verwachten. Deze prequel is al opgenomen en al, en wordt op dit moment klaargemaakt voor release. We volgen het personage Ludwig Dieter van acteur Matthias Schweighöfer in de begindagen van de zombie-apocalypse.

ARMY OF THE DEAD: LOST VEGAS: Ten tweede komt deze animatieserie eraan. Centraal staan de eerste momenten van de zombieaanval op Las Vegas en de oorsprong van Scott Ward en zijn pogingen om de mensheid te redden.

ARMY OF THE DEAD 2: Ten derde nog het mogelijke project van Zack Snyder, die zeker geen nee zegt tegen een vervolg. "Als het mogelijk is, of als iemand daar interesse in heeft, wordt dat denk ik enorm leuk", vertelde Snyder over de mogelijkheid.

NieuwsFilm

meest populair