'Spiral: From the Book of Saw' maakt van 'Saw' een Marvel Cinematic Universe

'Spiral: From the Book of Saw' maakt van 'Saw' een Marvel Cinematic Universe

Oh nee, krijgen we nou meerdere Jigsaw-schurken?

Maak je borst maar nat. Want nu Spiral: From the Book of Saw nieuw leven ademt in de Saw-franchise, beginnen de makers bijzondere plannen te maken. De franchise moet het Marvel Cinematic Universe achterna.

Negen films verschenen er tot nu toe in de Saw-franchise, met als meest recente toevoeging Spiral: From the Book of Saw. Daarin volgen we een andere schurk, en zien we ook andere heldhaftige politieagenten die geconfronteerd worden met behoorlijk gruwelijke moordpartijen.

Marvel-achtig universum
Regisseur Darren Bousman blijkt grote plannen te hebben. Niet alleen kijkt hij uitgebreid naar de toekomst, ook denkt hij een soort Marvel-universum te kunnen maken.

"Alleen omdat Spiral bestaat, wil dat nog niet zeggen dat er nooit een Saw 9 komt. Dit is een ander pad. Het hoeft niet zo te zijn dat je Tobin Bell nooit meer ziet. ik denk dat je een Spiral 2 zal zien, en dan een Saw 9. En daarna een Spiral 3 en een Saw 10. En dan maken we een televisieserie. Ik denk dat je een MarvelVerse van de Saw-franchise kan verwachten, waarin meerdere verhaallijnen zich af kunnen spelen. Ze bestaan in hetzelfde universum, maar er spelen zich meerdere verhalen in af", aldus Bousman.

Zouden we in de toekomst dan een Saw-film te zien krijgen waarin meerdere gruwelmoordenaars samenwerken om hun slachtoffers in een nieuwe machine te kunnen knopen die hen op gruwelijke wijze om het leven brengt? Of krijgen we meerdere politieagenten die de moordenaars gezamenlijk moeten opsporen in een Avengers-achtige Saw-film?

NieuwsFilm

meest populair