'A Quiet Place Part II' recensies: Top of flop?

'A Quiet Place Part II' recensies: Top of flop?

Is de film A Quiet Place Part II de moeite waard volgens recensenten?

De eerste recensies van A Quiet Place Part II zijn binnen. Na lange vertraging staat de film op het punt om in de bioscoop te draaien. En dat belooft wat.

A Quiet Place Part II pikt de draad direct op na de gebeurtenissen van de eerste film. Emily Blunt's Evelyn Abbott - moeder van drie, waaronder een pasgeboren kind - moet de familieboerderij verlaten en proberen een veiliger thuis te vinden. Dat allemaal nadat haar echtgenoot, gespeeld door John Krasinski, om het leven kwam nadat hij gespot werd door een van de geluidsgevoelige aliens.

De recensies
De trailers lieten al zien dat A Quiet Place Part II het heel anders aanpakt dan de eerste film. En daar laten critici natuurlijk iets over horen.

The Guardian: "Het is een heel effectief en alomvattend vervolg met een absoluut sensationele 'proloog', een shocker die gelijk is aan alles uit de eerste film - waarin we de paniek en terreur die planeet Aarde trof toen we aangevallen werden door die gruwelijke blinde beesten met een supergevoelig gehoor, en onze toekomst betekende dat we alleen maar kunnen overleven als we superstil zijn."

Slashfilm: "A Quiet Place II valt een beetje tussen de effectieve schrikmomenten van een horrorfilm, en de bekende post-apocalyptische verhalen die we al zo vaak gezien hebben."

IndieWire: "Hoewel hij steeds beter wordt als actie- en horrorregisseur, verliest Krasinski het menselijk drama dat het allemaal laat werken niet uit het oog. Krasinski wilde nooit een horrorman zijn, maar weet als geen ander waar mensen bang van worden."

The Playlist: "Voor mensen die zoeken naar wat meer diepgang en ziel in deze film, moeten wellicht wachten tot het volgende hoofdstuk voor wat echte thematische en emotionele afsluiting, maar dit is prima escapisme voor het publiek in de bioscoop."

The Hollywood Reporter: "Het is weer een geweldig stukje werk waar je ademloos naar zit te kijken, en waarin elk beetje geluid je nerveus zal maken."

NieuwsFilm

meest populair