Marvel erkent dat 'Doctor Strange' een grote fout maakte met The Ancient One

Marvel erkent dat 'Doctor Strange' een grote fout maakte met The Ancient One

Whitewashing was een "wake-up call".

De wereld wordt heel snel steeds meer "inclusief" en dat zet de nodige filmmakers tot nadenken. Ook Marvel Studios-baas Kevin Feige bevestigt nu dat er een grote fout is gemaakt in het Marvel Cinematic Universe, door de rol van The Ancient One in Doctor Strange te laten spelen door een blanke vrouw.

In Doctor Strange speelt de Oscarwinnende actrice Tilda Swinton de rol van The Ancient One, in de comics een oude Aziatische man. In die periode kreeg Marvel Studios al kritiek op die keuze. En nu bevestigt Feige dat het anders had gemoeten.

"We dachten dat we enorm slim waren en zo vooruitstrevend," vertelde Feige aan Men's Health. "We dachten: 'we gaan het cliché van de verschrompelde, oude, wijze Aziatische man niet doen.' Maar het was een wake-up call en daarvan zeggen we nu: 'Nou, wacht even, is er een andere manier om hiermee om te gaan? Een andere manier om niet in beide gevallen in cliché te vervallen en een Aziatische acteur te casten?' En het antwoord daarop is natuurlijk ja.'"


Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings
"Toen we klaar waren met wat we nu The Infinity Saga noemen, stroopten we onze mouwen op en zeiden: 'Oké, wat nu?' Wat gaan we nu lanceren?" zei Feige over Phase 4 dat volgens hem een volgende soort evolutie van het MCU wordt. "Shang-Chi stond helemaal bovenaan die lijst."

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings lijkt een soort van Black Panther te gaan worden. Die film werd gemaakt door een cast en crew met veel zwarte mensen. Shang-Chi is gemaakt door veelal Aziatische mensen.



NieuwsFilm

meest populair