Hoofdrolspeler 'Shang-Chi' krijgt veel haat van Chinese Marvel-fans: "Ze vinden me te lelijk"

Hoofdrolspeler 'Shang-Chi' krijgt veel haat van Chinese Marvel-fans: "Ze vinden me te lelijk"

Simu Liu is gelukkig blij met zichzelf en zijn lichaam.

Simu Liu heeft behoorlijk wat haatreacties uit China over zich heen gekregen sinds hij de superheldenrol Shang-Chi wist te bemachtigen. "Ze vonden me te lelijk", verzucht de acteur in een interview met Men's Health.

Bekijk de afbeelding
Simu Liu was in de zevende hemel toen hij, na een lang auditieproces, het verlossende telefoontje van Marvel kreeg; de studio had hem uitgekozen voor de hoofdrol in Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings. Het was een droom die uitkwam voor de daarvoor nog tamelijk onbekende acteur.

Maar toen het nieuws over zijn casting eenmaal naar buiten was gebracht, kreeg hij niet alleen leuke berichten van fans die hem verwelkomden in het Marvel Cinematic Universe. Nee, hij kreeg ook een hele hoop haatreacties, en die waren voornamelijk afkomstig uit China.

Haatvideo
Het begon vooral nadat een Aziatisch YouTube-kanaal een video had geüpload waarin mensen op straat werden gevraagd het uiterlijk van Liu te beoordelen. Vermoedelijk wilde de makers met het filmpje, dat later is verwijderd, aantonen dat Liu 'te lelijk' zou zijn voor de Marvel-rol.

"Ik kreeg vele trollen over me heen", vertelt Liu over de Chinese reacties op zijn casting. "Sommige zeiden dat mijn gezicht leek op het kontgat van een hond en dat ik de rol niet verdiende".

Andere schoonheidsidealen
De reacties hebben mogelijk te maken met de Chinese schoonheidsidealen. Daar hebben ze minder met gespierde mannen, zoals Liu, die eruitzien als de Amerikaanse superhelden. Meer tengere mannen, die lijken op de Koreaanse boybandtypes, zijn meer in trek in het land.

Liu vond de reacties vervelend, maar deze hebben zijn zelfbeeld gelukkig niet beschadigd. "Er zijn dagen waarop ik mezelf knap en fantastisch voel, maar ik heb ook momenten waarop ik dat niet doe. Maar bovenal heb ik gewoon vrede met de persoon die ik ben en met mijn charisma, humor en ziel", zegt hij wijs.

NieuwsFilm

meest populair