Universal maakt film over legendarische zangeres en actrice Cher

Universal maakt film over legendarische zangeres en actrice Cher

Van de producenten achter 'Mamma Mia!: Here We Go Again' en de schrijver van films als 'Forrest Gump' en 'A Star Is Born'.

Na het succes van recente biopics rondom muzieklegendes als Elton John (Rocketman, 2019) en Queen-frontman Freddie Mercury (Bohemian Rhapsody, 2018), en de nog te verschijnen films over Elvis Presley en Whitney Houston, richt Universal nu de pijlen op een ander icoon: zangeres en actrice Cher.

Cher werd bekend in de jaren zestig. Ze begon als achtergrondzangeres, maar koos op een gegeven moment voor een solocarrière. Onder de naam Bonnie Jo Mason kwam ze met een liedje genaamd "Ringo, I Love You", maar radiozenders weigerden het te draaien.

Unieke, zware stem
De reden was dat haar unieke, zware stem deed geloven dat ze in het geheim een homoseksuele man zou zijn die een liefdesliedje had gemaakt voor Beatles-drummer Ringo Starr. Toentertijd was dit niet iets waar het grote publiek op zat te wachten.

Cher brak uiteindelijk door aan de hand van Sonny Bono, met wie ze tevens een liefdesrelatie had. Hun samenwerking begon moeizaam, maar met het liedje "I Got You Babe" in 1965 kwamen ze bovenaan te staan in de Billboard Hot 100-lijst. Dit was het begin van een hele grote carrière.

Ook een actrice
Naast haar muzikale loopbaan is Cher ook actrice. Ze speelde in de jaren tachtig en negentig in films als Silkwood, Mask, The Witches of Eastwick en Moonstruck. Voor die laatste rol ontving Cher zelfs een Oscar.

De biopic betekent een nieuwe samenwerking tussen Cher en Mamma Mia!: Here We Go Again-producenten Judy Craymer en Gary Goetzman. Cher speelde namelijk ook een rol in die musical-sequel.

Het scenario van de Cher-film wordt geschreven door Eric Roth, die eerder films als Forrest Gump en A Star Is Born schreef. De film heeft op dit moment nog geen regisseur.

NieuwsFilm

meest populair