'Army Of The Dead': Hoe ontstond de eerste zombie?

'Army Of The Dead': Hoe ontstond de eerste zombie?

Vandaag vertellen we je over de oorsprong van het zombievirus in Army Of The Dead.

Army Of The Dead van Zack Snyder is een behoorlijk toffe film die draait om een stel huurlingen die een casinokluis moeten leegroven in Las Vegas. Maar dat moeten ze doen in een Vegas dat overspoeld is door zombies. Waar komen die eigenlijk vandaan? En wat kunnen ze?

Dit artikel bevat SPOILERS.

De film opent met een militair konvooi dat de Alpha-zombie Zeus transporteert. Een ongeluk op de weg maakt dat Zeus kan ontsnappen, wat soldaten bijt en hen verandert in Alpha's. Daarna wendt hij zich tot Las Vegas en begint de chaos. Hoewel de film nooit uitlegt hoe Zeus precies ontstaan is, weten we wel het een en ander over de oorsprong van de zombies.

Waar komen de zombies vandaan?
Dankzij Zack Snyder weten we dat de eerste zombie in Army Of The Dead ontstaan is in Area 51. Snyder hintte ernaar dat Zeus verbonden is aan buitenaardse wezens.

Natuurlijk zijn aliens het eerste waar je aan denkt in combinatie met Area 51. En in deze film mogen we daar zombies aan toevoegen, waar Zeus ontstaan is. Waar het militair konvooi hem naartoe moest brengen is niet bekend.

Unieke hiërarchie
De zombies van Army Of The Dead zijn geen gewone zombies. Iemand die gebeten wordt door Zeus verandert in een Alpha-zombie. Een andere Alpha-zombie kan mensen wel bijten, maar die veranderen dan in Shamblers.

Zeus is daarmee de belangrijkste zombie in Army Of The Dead en cruciaal voor het zombievirus, vanwege de unieke manier waarop hij het virus verspreidt. Het zou goed kunnen dat dit dan weer te maken heeft met de buitenaardse oorsprong van zijn virus.

In de toekomst
In de toekomst zullen we meer leren over de oorsprong van Zeus en de andere zombies. De film Army of Thieves duikt in de zombieoorsprong, wat ook geldt voor de serie Lost Vegas. Hopelijk duikt die film in de zombietransformatie van Zeus!

NieuwsFilm

meest populair