Zack Snyder komt voor zijn 'seksistische' 'Sucker Punch' op

De regisseur legt zijn keuzes uit.

Zack Snyder kwam in 2011 met Sucker Punch. De film wordt gezien als een van zijn mindere werken. Ook kwam er de nodige kritiek op. De regisseur blikt daar nu op terug.

Sucker Punch volgt een jonge vrouw (gespeeld door Emily Browning), die door haar stiefvader wordt mishandeld. Als gevolg hiervan probeert ze aan de werkelijkheid te ontsnappen. Dat doet ze door zich in te beelden dat ze samen met een aantal andere vrouwen naar een uitweg zoekt in werelden geïnspireerd door onder meer actie-, fantasy-, en scififilms.

Ontvangst
Niet iedereen was hier een fan van. Sommigen gaan nog verder en noemen de film seksistisch, aangezien de hoofdpersonages schaars gekleed zijn en allerlei mannelijke fantasieën opvoeren. Snyder laat nu van zich horen.

Zo noemt de regisseur het een protestfilm over de manier waarop vrouwen in genrefilms worden weergegeven: ''10 jaar geleden, toen de film uitkwam, werd me al gevraagd waarom ik de meisjes zo had gekleed. Daarop zei ik: 'Dat hebben jullie gedaan, niet ik!'''

''Ik heb Sucker Punch zelf altijd als een aanklacht tegen popcultuur beschouwd. Het was een leuke film om te maken en ik hou er nog steeds van''.

Extended cut
Recentelijk kwam Zack Snyder's Justice League uit. Nu laat de regisseur eveneens weten dat er naast de bioscoopversie van Sucker Punch ook nog een nooit eerder uitgegeven extended cut van deze film bestaat.

''Het de eerste film die ik echt radicaal moest herstructureren om hem commerciëler te maken. Er bestaat dus ook een onuitgegeven director's cut''. Hopen jullie deze ooit te kunnen zien?

NieuwsFilm

meest populair