Disney viert keuze om 'Black Widow' op Disney+ uit te brengen

Disney viert keuze om 'Black Widow' op Disney+ uit te brengen

De keuze is het bewijs van flexibiliteit.

Films als Godzilla vs. Kong en Fast & Furious 9 bewijzen dat films zeker financieel succesvol kunnen zijn aan de wereldwijde bioscoopkassa's. De opbrengsten blijven nog wat achter op afgelopen jaren, maar daar kan komende maanden zeker verandering in komen.

Disney onthulde enige tijd geleden dat de Marvel-film Black Widow een hybride release wordt, met een gelijktijdige VIP-toegang op Disney+ en een release in de wereldwijde bioscopen die open zijn. Disney heeft nu aangegeven erg blij te zijn met deze keuze.

"Een van de dingen die we hebben geleerd, is dat flexibiliteit goed is," zei Disney CEO Bob Chapek tijdens de Global Technology, Media and Communications Conference. "We vieren die flexibiliteit echt... We proberen consumenten meer keuze te bieden."

Zelf kiezen waar je 20 tot 30 euro uitgeeft
De keuze of je Black Widow op het kleine of het grote scherm kijkt, is er begin juli waarschijnlijk voor alle grote markten en op die manier zou een hybride release zomaar erg goed kunnen uitpakken, ook voor de bioscopen. Het publiek staat volgens de berichten te trappelen om weer naar de bioscopen te gaan voor de allergrootste films.

De vraag is echter of de hybride vorm ook voldoende succesvol kan zijn bij kleinere titels. De kans is groot dat het grote publiek dan niet de moeite neemt om naar de bioscoop te gaan, een plek waar popcorn en frisdrank doorgaans een stuk duurder zijn dan thuis.

Wat zeg jij? Is de hybride verschijningsvorm van films een goede zet voor de langere termijn? En waar denk jij dat je Black Widow gaat kijken, thuis of in de bioscoop?



NieuwsFilm

meest populair