Dankzij 'Spiral' is de totale 'Saw'-opbrengst nu meer dan een miljard dollar

Dankzij 'Spiral' is de totale 'Saw'-opbrengst nu meer dan een miljard dollar

En dat terwijl de film in Nederland nog moet uitkomen.

De Saw-franchise was al een van de meest succesvolle horrorreeksen ooit, maar dankzij een zetje van het nieuwste deel, is de wereldwijde opbrengst nu het miljard gepasseerd. En dat terwijl Spiral: From the Book of Saw in Nederland nog uit moet komen.

Spiral, met Chris Rock in de hoofdrol, hengelde tot nu toe al 22,5 miljoen dollar wreldwijd binnen. Dat was genoeg om de Saw-franchise voorbij het miljard te loodsen. Volgens Lionsgate staat de precieze opbrengst op 1.000.799.533 dollar.

Van klein naar groot
Het eerste deel van regisseur James Wan (2004) was een relatief kleinschalige film, maar bracht heel wat teweeg in de jaren die daarop volgden. Ondanks de opbrengsten was men het er wel over eens dat de kwaliteit per deel behoorlijk afnam.

Darren Lynn Bousman, die Saw II, Saw III en Saw IV regisseerde, keerde na jaren terug om Spiral voor z'n rekening te nemen. De film was een idee van hoofdrolspeler Chris Rock en kiest voor een andere richting dan men gewend is van de franchise.

Spiral staat gepland voor een Nederlandse bioscooprelease op 10 juni. Uiteraard moeten de bioscopen dan wel hun deuren weer geopend hebben.

NieuwsFilm

meest populair