Fans niet blij met Netflix-hit 'Army of the Dead': Dode pixels?!

Fans niet blij met Netflix-hit 'Army of the Dead': Dode pixels?!

De fans zijn niet zo te spreken over het gevoel dat de film vol dode pixels zit.

Als je afgelopen weekend naar Zack Snyders Army of the Dead gekeken hebt, is je misschien opgevallen dat iets niet altijd klopt. Zo nu en dan lijkt het alsof een scène dode pixels heeft, of dat er witte vlakken te zien zijn op delen van je scherm.

Sommige kijkers maken daar melding van op Twitter. Zo dachten sommige mensen tijdens het kijken van de zombiefilm van Zack Snyder dat hun televisie stuk was. Maar daar niet alle scènes dode pixels hebben, ligt het eerder aan de camera.

Waar ligt het aan?
Variety schrijft op basis van iemands reactie op Reddit dat een van de camerasensoren mogelijk stuk was, zonder dat het iemand op is gevallen.

Voor deze specifieke film gaat het verhaal dat Snyder gebruik heeft gemaakt van de digitale RED Monstro-camera's, waar hij vintage Canon-lenzen opgezet heeft om de film een unieke look en feel te geven. Maar het is niet alleen bij deze film het geval.

Netflix lijkt wel vaker witte of kapotte pixels te hebben bij z'n producties. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor de serie Shadow and Bone, maar ook voor de film Extraction. Wat er aan de hand is, is niet helemaal duidelijk.

Volgens Variety is de kans klein dat de dode pixels niet gespot zijn tijdens de post-processing, dus moet het een bewuste keuze zijn geweest om ze in de film te laten. Het heeft in elk geval al een bijnaam opgeleverd: Army of the Dead Pixels.



NieuwsFilm

meest populair