'Black Adam' wordt een op zichzelf staande franchise binnen het DCEU

'Black Adam' wordt een op zichzelf staande franchise binnen het DCEU

De film moet een heel aparte plek krijgen in het DCEU.

De aankomende Black Adam-film met Dwayne Johnson moet een heel nieuwe franchise binnen het DC Extended Universe lanceren. De film staat gepland voor release in 2022 en is al jaren in de maak.

Al sinds 2007 heeft Johnson interesse in het project, maar de film ging pas lopen in 2017. Toentertijd werd al besloten dat hij een solofilm zou krijgen en niet enkel in Shazam! zijn debuut zou maken zoals eerder gepland was. Afgelopen april zijn de opnames van start gegaan en nu begint het lekker te lopen.

Nieuwe franchise starten
Producent Dany Garcia vertelt nu dat de toekomst van Black Adam groot moet zijn in het DC Extended Universe. Maar het moet een individuele franchise worden, eentje die lange tijd door zou moeten gaan.

"We willen nog heel veel films maken. We kijken echt uit naar onze langetermijnrelatie met DC," aldus Garcia.

Echt een verrassing is het natuurlijk niet. Net als Marvel, wil DC nu vooral individuele franchises bouwen rond zijn personages. Denk maar aan Wonder Woman en Aquaman. Daarnaast zouden er ook meerdere films moeten komen gekoppeld aan Black Panther, waarbij Johnson een van de hoofdrolspelers van het DCEU kan worden - niet gek ook gezien zijn sterrenstatus.

NieuwsFilm

meest populair