Mark Wahlberg en Antoine Fuqua niet blij met studio Paramount i.v.m. releasestrategie 'Infinite'

Mark Wahlberg en Antoine Fuqua niet blij met studio Paramount i.v.m. releasestrategie 'Infinite'

Blijkbaar wist de cast & crew niks af van 'het nieuwe plan'.

Gisteren verscheen de trailer van Infinite, de nieuwe film van regisseur Antoine Fuqua (o.a. bekend van Training Day) waarin de hoofdrol is weggelegd voor Mark Wahlberg. Paramount, de studio achter de film, maakt nu echter een controversiële beslissing.

De studio liet recentelijk namelijk weten dat de actie-/scififilm exclusief op Paramount+ te zien zal zijn in de landen waar de streamingdienst beschikbaar is. In Nederland is dat niet het geval. Hier zal de film vanaf 9 september in de bioscopen te zien zijn.

Niks gehoord
Mark Wahlberg, Antoine Fuqua en producent Lorenzo di Bonaventura werden echter niet vooraf over de beslissing ingelicht, iets waar de crew niet erg blij mee schijnt te zijn. Dat is natuurlijk begrijpelijk, al lijkt dit wel stilaan de nieuwe norm te worden.

Andere voorbeelden
Eerder kwam ook Universal in opspraak, toen Trolls World Tour-stemacteurs Justin Timberlake en Anna Kendrick niet werden verwittigd dat de film een gelijktijdige bioscoop- en VOD-release zou krijgen.

Beide bekendheden waren hier allesbehalve tevreden mee, voornamelijk omdat de afgesproken box-officebonussen in rook opgingen. Samen eisten ze dan ook dat de studio hen vergoedde.

Warner Bros.
Het bekendste voorbeeld is natuurlijk Warner Bros. Eind vorig jaar liet de studio weten al zijn 2021-films tegelijkertijd in de zalen en op HBO Max verschijnen. Veel filmmakers waren daar niet van op de hoogte gebracht en hadden de nodige kritiek.

NieuwsFilm

meest populair