Warner Bros. weigerde deze 'Justice League'-scène in eerste instantie

Warner Bros. weigerde deze 'Justice League'-scène in eerste instantie

Men begreep niet hoe het tijdreizen van Barry Allen werkt.

Een van de VFX-supervisors die meewerkte aan beide versies van Justice League stelt dat Warner Bros. niet begreep hoe de Speed Force werkt. Daarom wilde men de tijdreisscène van The Flash uit de film halen.

De visueel mooi vormgegeven scène laat zien hoe Barry Allen enorm hard rent (veel sneller dan het licht), waardoor hij de tijd terug kan draaien en de overwinning die Steppenwolf zojuist geboekt heeft, ongedaan maakt. Maar die scène zat niet in de bioscoopversie van de film (wel in Zack Snyder's Justice League).

Waarom niet?
VFX-supervisor John DJ Des Jardin onthulde tijdens een interview waarom.

"Het is grappig, want het zat altijd in het verhaal. We namen dat helemaal terug in 2016 op. Het was iets dat, nou ja, ik weet niet wat het was, het gemoed van de studio denk ik. Om eerlijk te zijn, begrepen zij het gewoon niet," vertelde hij.

"Ze begrepen het gewoon niet. Misschien vanwege de manier waarop de film het vertelde. Maar het was een van de eerste dingen die ze eruit haalden toen Zack van de film ging. Ik hield heel erg van de breedte en de omvang die hij hiervoor gekozen had."

Gelukkig kunnen we de scène nu dus wel in zijn geheel bekijken.

NieuwsFilm

meest populair