'Avengers: Endgame'-fan ontdekt nog een plotgat rond het tijdreizen

'Avengers: Endgame'-fan ontdekt nog een plotgat rond het tijdreizen

Iedereen had het zichzelf stukken gemakkelijker kunnen maken.

Avengers: Endgame is de langste Marvel-film, met een speelduur van meer dan drie uur. Vreemd is dat niet: de film rondt tien jaar aan MCU-verhalen af. En zet meteen meer op.

Om mooi afscheid te nemen van de voorgaande verhalen, besloten de Russo-broers en schrijvers Christopher Marcus en Stephen McFeely om tijdreizen een cruciaal element te maken van het ongedaan maken van de Blip van Thanos. Op zich geen verkeerde zet, want zo kon men oude gebeurtenissen opnieuw tonen. Echter, had dat tijdreizen wellicht wat logischer gekund.

Verkeerde moment gekozen
Een viral-video op TikTok bevraagt de beslissingen van de Avengers bij het tijdreizen. De groep reist terug in het verleden naar verschillende momenten om de Infinity Stones uit die tijden te plukken en naar het heden te brengen. Maar wat nou als ze het anders aangepakt zouden hebben?

Volgens TikTok'er @marriedmoonlight zouden de Avengers beter naar het moment dat Thanos al verzwakt is kunnen reizen. Aan het begin van Endgame leren we immers dat hij ernstig verzwakt is door het gebruik van de Infinity Gauntlet, en is hij eenvoudig te verslaan. Wat nou als de groep simpelweg naar het verleden gereisd zou zijn om de zes stenen van Thanos af te pakken?

Daarvoor hadden ze geen extra Pym Particles hoeven riskeren, en was het risico op een blunder zoals in 2012 kleiner geweest. En omdat de stenen al verzameld waren, was een offer op Vormir om de Soul Stone te krijgen ook niet nodig. Tegelijk had Thanos natuurlijk heel gauw kunnen beslissen om in zijn vingers te knippen en de stenen te vernietigen op het moment dat de Avengers in de buurt zouden komen. Wellicht dat ze het daarom niet deden?

@mariedmoonlight

#stitch with @martycannotparty #ConjuringHorror #TWDSurvivalChallenge #MaxPlumpJump #girlswholift #mcu #captainmarvel

♬ original sound - Marie d'Moonlight


NieuwsFilm

meest populair