Het 'Filmjaarboek 2020/2021' heeft toch nog bijna 300 pagina's

Het 'Filmjaarboek 2020/2021' heeft toch nog bijna 300 pagina's

Alle bioscoopfilms van 2020 in één boek voor in de kast.

Het filmjaar 2020 was er geen één om heel mooie woorden over te schrijven. Uiteraard verschenen er wereldwijd en in Nederland nog voldoende films in de bioscopen, maar de allergrootste titels werden flink uitgesteld. Zo wachten we nog altijd op No Time to Die. Toch telt het filmjaarboek 2020/2021 nog zo'n 300 pagina's.

Er is eigenlijk maar één grote film die echt in het oog sprong verleden jaar en dat is uiteraard Tenet van Christopher Nolan. De blockbuster verscheen in de zomer en "moest het rampjaar 2020 redden". Iets dat veel werd geschreven rond de release en wat ook in de inleiding van dit jaarboek staat.

Filmjaarboek 2020/2021
In dit Filmjaarboek staan ook zes artikelen: het coronadossier door Nico van den Berg, de Auteur van het Jaar Christopher Nolan door Gudo Tienhooven, het Jaaroverzicht van Karin Wolfs en een Special Filmcollecties.

Bij het 75-jarige bestaan van Eye Filmmuseum schreef André Waardenburg een persoonlijke terugblik, Leo Bankersen sprak de vele regisseurs die gebruik hebben gemaakt van de collectie van Beeld en Geluid, en Mark van den Tempel ging op reportage bij het Geoffrey Donaldson Instituut.

Naast de artikelen vind je ook enkele Top 10-lijstjes, een overzicht van de grootste filmprijzen, een handleiding en flink wat advertenties terug in het nieuwste Filmjaarboek. Het hoofdstuk Alle Films start met de animatiefilm 100% Wolf en eindigt met de Duitse Jeugdfilm Zu Weit Weg.

Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair